Startsida / Inlägg

Premiärfrossa: 11 serier du vill se i april

av Karolina Fjellborg
gallery-1455288479-maisie-williams-arya-got

 

Att det är april innebär inte bara att vädret börjar beter sig märkligt – utan även att vi är inne i den kanske bästa seriemånaden på hela året.
Här är de elva viktigaste premiärerna.

 

 
1. Catastrophe
Älskade brittiska sitcomen ”Catastrophe”, om en amerikansk man och en irländsk kvinna som möttes i London, hade sex en hel helg, och sedan bildade par och gifte sig på grund av oplanerad graviditet – av och med Rob Delaney och Sharon Horgan – är tillbaka med en andra salt, söt, snuskig och i största allmänhet triumfartad andra säsong.
I princip den helt perfekta romcomen.
SVT1, 6 april.

 

 
2. Outlander
Dags för säsong två av genrebastarden ”Outlander”, som är lite av en kuriositet med sin blandning av tantsnusk, våld och feminism, historiskt drama, science fiction och romantik. Ömsom Harlequin, ömsom smått chockerande, aldrig ointressant och alltid snygg.
Viaplay, 10 april.

 

 
3. 11.22.63
Stephen King-baserad och J.J. Abrams-producerad miniserie med James Franco som en lärare som reser tillbaka i tiden för att försöka förhindra mordet på JFK.
Fox Sverige, 11 april.

 

 
4. Fear the walking dead
Just som ”The walking dead” avslutar sin sjätte säsong börjar följeslagarserien ”Fear the walking dead” på sin andra.
En annorlunda, inte lika högoktanig zombieserie som brinner saktare men är stark på sitt eget sätt.
HBO Nordic, 11 april.

 

 
5. The girlfriend experience
Riley Keough spelar en ung kvinna som ger sig in i en gren av eskortbranschen där torskarna inte bara erbjuds sex, utan även ”flickvänsupplevelsen”.
Steven Soderbergh, som på senare år har glänst med sitt originella kostymsjukhusdrama ”The Knick”, producerar den här serien – som är inspirerad av hans film med samma namn från 2009.
C More, 12 april.

 

 
6. Unbreakable Kimmy Schmidt
Sprudlande roliga Ellie Kemper är tillbaka som Kimmy Schmidt; kvinnan som levt i en bunker i 15 år och nu tar sig an New York med noll koll men en fantastisk tåga.
Älskade första säsongen av den här serien av Robert Carlock och komiska ärkesnillet Tina Fey, och den här andra är troligtvis inte sämre.
Netflix, 15 april.

 

 
7. American horror story: Hotel
Den här femte säsongen av Ryan Murphys och Brad Falchuks antologiserie ”American horror story” – det bisarra skräcksmörgåsbordet med kinky inramning och extra allt – utspelar sig på ett skumt hotell i Los Angeles.
Med ”AHS”-veteraner som Sarah Paulson, Kathy Bates och Denis O’Hare, och nytillskottet Lady Gaga – som tidigare i år belönades med en Golden Globe för sin insats.
Kanal 9, 17 april.

 

 

8. Inside Amy Schumer
Världens roligaste Amy Schumer är tillbaka med en fjärde säsong av sin fenomenala sketchshow. Och baserat på hur bra den förra omgången var känns det helt rimligt att förvänta sig stordåd.
Comedy Central, 24 april.

 

 
9. Veep
Skaparen Armando Iannucci har tyvärr hoppat av som showrunner. Men förhoppningsvis är HBO:s politiska satir ”Veep” – min definitiva favorit bland nu levande komediserier, med giganten Julia Louis-Dreyfus i sitt absoluta esse – lika skarp som vanligt när den femte säsongen rullar i gång.
HBO Nordic/C More, 25 april.

 

 

10. Silicon Valley
Man behöver inte kunna mycket om teknik för att uppskatta den här helt underbara men tyvärr lite förbisedda komediserien från bland andra ”Office space”-mannen Mike Judge. Om ett gäng nördiga unga män som försöker navigera mellan hajarna i Kaliforniens teknikmecka.
HBO Nordic, 25 april.

 

 
11. Game of thrones
Årets tv-happening alla kategorier behöver ingen närmare introduktion. Det är dags för säsong sex och peppen vet inga som helst gränser.
HBO Nordic/C More, 25 april.

 

 

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB