Startsida / Inlägg

”Chicago Med” – cityakut i fyra nyanser av beigt

av Karolina Fjellborg
Chicago-Med

 

Rate

Chicago Med

 

TV3

 

Del 1-2
Amerikanskt sjukhusdrama från 2015 av Dick Wolf och Matt Olmstead, med bl a Nick Gehlfuss och Torrey DeVitto.

 

Premiär 2 maj

 
Först kom ”Chiacgo fire”, om brandmän och ambulanssjukvårdare i Chicago. Sedan kom ”Chicago P.D.”, om poliser i Chicago. Och här har vi alltså den tredje serien i den framgångsrikt mediokra NBC-franchisen – om läkare och sjuksköterskor på en akutavdelning på ett sjukhus i Chicago.

Och ja, den är precis vad man kunde vänta sig. Ett oinspirerat, slött och personlighetsbefriat dussinhopkok av vältuggad sjukhusseriedialog, vänskap/flirt/konkurrens/konflikter inom personalstyrkan och snyftiga sjukdoms- och olycksfall där amatörskådespelare av varierande klass får sina tio minuter i rampljuset.

Oliver Platt ger lite tyngd åt den förglömliga ensemblen, men ”Chicago med” går i fyra nyanser av beigt och har helt enkelt inte ett originellt ben i kroppen. Ta det som en varning. Eller som en rekommendation, om du är en sådan som vurmar för det riktigt, riktigt bekanta.
En andra säsong är beställd, så en publik för sådant här finns det uppenbarligen.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB