Startsida / Inlägg

Det har Jockiboi lärt mig om livet

av Helena Trus

TV-KRÖNIKA. Livet är inte längre en fest. Livet är ett prank. För det har Jockiboi lärt oss.

Jag har sett det pågå men inte tittat, förrän nu. Programmet jag syftar till går på TV3 Play och handlar om Joakim ”Jockiboi” Bergs och Jonna Lundells väg mot altaret. ”Jockiboi och Jonna i nöd och lust”, heter det närmare bestämt.

Den forna ”Kungarna av Tylösand”-deltagaren Jockiboi har nu lämnat skandallivet bakom sig för sin nya karriär som Youtuber, med dryga 21 miljoner visningar i månaden. 

Jag, en 35-årig mamma, är ju givetvis inte målgruppen för hans senaste dokusåpa. För de fyller sin tillvaro med något som kallas ”pranks”. Dessa pranks kan innebära allt från att Jockiboi sprutar någon form av bajssprej på sin kompis (vilket leder till att han måste springa mot toaletten för att kräkas) till att de fejkar inbrott i sin bil. Vartenda avsnitt går egentligen ut på hur och när de ska pranka varandra, det vill säga lura varandra med olika tricks. Det gör att serien känns som en enda lång mardrömsvensexa, för pinsamheterna tar aldrig slut. 

Jockiboi sprutar någon form av bajssprej på sin kompis, vilket får honom att springa till toaletten.
Jockiboi sprutar någon form av bajssprej på sin kompis, vilket får honom att springa till toaletten.

Jag förstår inte mycket. Och det kanske inte är meningen heller. Ska man ta deras kärlek på allvar eller inte? Är allt ett enda stort prank? Hur det än ligger till var intresset för premiären så stort att TV3 Play kraschade. Trycket på serien, som går exklusivt på webb-tv, gjorde sajten överbelastad.

 

Antalet starter på programmet var till och med fler än ”Paradise Hotel”, TV3:s stora dragplåster.

Nu har de i alla fall gift sig, läste jag i sociala medier. Och till bröllopsbilden skriver Jockiboi de fina orden:

När jag satt där för 5 år sen som en missbrukare utan hem trodde jag aldrig att livet skulle kunna bra igen. Men sen träffade dig Jonna och du fick mig att vilja bli en bra människa och kämpa för bra saker och här idag sitter vi lyckligare än någonsin och nu är du inte längre bara min flickvän utan även min fru. Kommer nog aldrig kunna bli lyckligare än såhär. Tack för att jag från denna dagen ska få dela mitt liv med dig baby”.

Här gifter sig Jockiboi och Jonna. Bild: Jockibois instagram.
Här gifter sig Jockiboi och Jonna.
Bild: Jockibois instagram.

Man behöver inte förstå sig på allt. Ibland kan det vara lika underhållande att stå vid sidan och iaktta samtiden. Kanske är min generation den sista att påstå att livet är en fest. För numera ska det tydligen vara ett enda stort prank. Men, så länge det är äkta kärlek mellan två människor, who cares.

I kväll tittar jag givetvis på ”Allsång på Skansen” på SVT1.

JA! Bosse Larsson ledde allsången i 19 år. Sanna Nielsen kan mycket väl slå det rekordet i framtiden. 

NEJ! Alla dessa olika sajter och inloggningar man pysslar med dagligen för att få se sina favoritserier – när ska alla dessa vara samlade på EN och samma sajt?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB