Startsida / Inlägg

Charmigt, retrotöntigt och gladfeministiskt i ”Supergirl”

av Karolina Fjellborg
supergirl-5600ba91aaa40-1446513980714_large

 

Rate

Supergirl

 

HBO Nordic

 

Del 1-2
Amerikanskt superhjältedrama från 2015 av bl a Greg Berlanti och Andrew Kreisberg, med bl a Melissa Benoist och Chyler Leigh.

 

Premiär 1 oktober

 

Ett helt år efter den amerikanska premiären lägger HBO Nordic nu ut den första säsongen av den här serien från CBS om Stålmannens kusin, Kara Zor-El. För att sedan, den 11 oktober, fylla på med de sprillans nya avsnitten från säsong två.

Tajmingen är inte den bästa kanske, med tanke på att Netflix ”Luke Cage”, som spelar i den betydligt högre, vuxnare och mörkare divisionen superhjältedramer, kommer samtidigt. Men för den som gillar lite lättare och muntrare serietidnings-tv, är ”Supergirl” ändå värd att kolla in.

 
Melissa Benoist gör huvudrollen som Kara Zor-El/Kara Danvers, som skickades till Jorden från Krypton för att ta hand om sin kusin men fastnade i ett tidsvakuum i rymden och anlände när han redan var vuxen. Hon växte sedan upp som en vanlig tjej i en vanlig familj, men börjar nu blomma ut som superhjälten Supergirl i National City, där hon jobbar på ett mediaföretag.

 
Charmigt, humoristiskt och lite old school-töntigt med cape, flygande och skurkar som inte är så värst skrämmande à la gamla ”Stålmannen”-filmerna, med ett tydligt gladfeministiskt stråk och Calista Flockhart i rolig biroll som snorkiga chefen Cat Grant.

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB