Startsida / Inlägg

Mustig trailer för Netflix kostymfrossa ”The crown”

av Karolina Fjellborg
The Crown

 

 

Är du sugen på ett riktigt mustigt brittiskt kostymdrama att fylla ”Downton Abbey”-hålet med?

 
Se i så fall fram emot Netflix ”The crown”.

 

Dramat – som lär vara det svindyraste Netflix har gjort hittills – berättar insiderhistorierna om två av världens mest kända adresser; Buckingham Palace och 10 Downing Street. Det handlar alltså om drottning Elizabeth II, från hennes bröllop 1947 fram till i dag, och om de olika premiärministrar som har suttit vid makten under hennes styre. Sex säsonger är planerade, och i den första är det Claire Foy som spelar drottningen som ung.
John Lithgow är Winston Churchill och ”Mad mens” Jared Harris är Elizabeths far George VI.

 
Så här beskriver Netflix serien:

 
En ny era väntar när en ung kvinna tar tronen för att leda världens mest kända monarki. Välkommen in i den eftertraktade världen av makt och privilegier bakom låsta dörrar i Westminster och Buckingham Palace.

The Crown skildrar politiska rivaliteter och romanser under drottning Elizabeth II:s styre och händelser som kom att prägla 1900-talets andra hälft. Serien är baserad på den prisbelönta pjäsen The Audience och återförenar den hyllade filmförfattaren Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon) med regissören Stephen Daldry (Billy Elliot, Timmarna) och producenten Andy Harries (The Queen).  

 
Spana in den här sprillans nya trailern och vänta sedan på den 4 november, då den första säsongen landar.

 

 

 

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB