Startsida / Inlägg

Äntligen! Säsong två av ”Torpederna” är på rull

av Karolina Fjellborg
STe5SvMGMcQcVZe68oPcUf5T5PajENX3LsCQ0y6-oCBat5omIJHXNBc4qME_7AZZNV-3RSFBCrOJnZUnOYCIMNDO-0WPWozBiQYB=s0-d-e1-ft

 

Som jag har längtat!

I dag startar äntligen inspelningarna av den andra säsongen av ”Torpederna” – dramakomedin med Torkel Petersson, Liv Mjönes och Leo Razzak i de största rollerna, vars första suveräna säsong visades i TV4 hösten 2014.

 
Den här gången är det C More som har första tjing på avsnitten, som blir sex till antalet och regisseras av Måns Herngren och Jens Sjögren. Manus är skrivet av Santiago Gil, Kristina Swärd och Jesper Harrie, produktionsbolaget är FLX, och premiär blir det någon gång nästa år.

 
Nya ansikten i den andra säsongen är bland andra Carolina Gynning, Anna Bjelkerud, Leif Ahrle och norska Rune Temte (från bland annat ”The last kingdom”), och så här beskrivs handlingen:

 

När vi kommer in i historien har det gått en månad sedan slutet på säsong ett. Sonny och Nima (Torkel Peterson och Leo Razzak), kanske världens sämsta fifflare, är på flykt från gangsterkungen Göran (Dragomir Mrsic) som är övertygad om att de rånat och mördat hans män. Sonny ångrar bittert att han föll för frestelsen att göra en sista stöt, och att han gick bakom ryggen på Camilla som brutit med honom trots att hon blev gravid med hans barn. Görans gäng är ute efter henne också efter att hon dödat en av hans underhuggare. Och det dröjer inte länge innan Sonnys och Nimas vägar korsar Camillas igen.

 
Jimmy Lindström är tillbaka som Camillas efterhängsne exmake, trafikpolisen Jonas vars kollega Yamina spelas av Marika Carlsson. Bland de nya ansiktena i säsong två hittar vi Carolina Gynning, Anna Bjelkerud och Leif Ahrle. Den norska stjärnan Rune Temte (”The Last Kingdom”) medverkar också, liksom Radojka Mrsic som är Dragomir Mrsics mamma i verkliga livet. Hon spelar Görans mamma, den hårdhudade Liljana som han ärvt alla sina sämre sidor från.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB