Startsida / Inlägg

Se teasern för Viaplays julkalender ”Det stora experimentet”

av Karolina Fjellborg
dse_se_fotograf_linus_hallsenius_04

 

Nyligen släppte SVT trailern för julkalendern ”Selmas saga” – och nu kan vi även kika på det första rörliga materialet från ”Det stora experimentet”. Som alltså är Viaplays alldeles egna julkalender.

 
Så här ser det ut:

 
Så här beskriver Viaplay serien:

 
I totalt 24 delar får vi följa Isac och Elli som har vunnit Nordens främsta uppfinnartävling för barn. Som en del av priset får de följa med tävlingens hedersdomare Beppe Singer på ett studiebesök hos en riktig uppfinnare, ingen mindre än Professor Primus, första vinnaren i samma tävling. Professorn är numer en misslyckad figur som inte har haft några framgångar sedan tävlingen och blir därför galen av avundsjuka på barnens kreativitet och låser in barnen i sitt laboratorium. Den stora frågan är – kommer de att hinna hem till sina familjer innan julafton? Enda vägen ut är att lösa professorns svåra experiment. Varje dag får de försöka lösa ett nytt experiment, lyckas de öppnas en dörr som förhoppningsvis leder ut till friheten.

Guldbaggebelönade skådespelerskan Maria “Ia” Langhammer spelar den avundsjuka och smått galna Professor Primus. Langhammer har en gedigen karriär och medverkar i flera kritikerrosade filmer och serier, däribland Torka aldrig tårar utan handskar. Som Professor Primus assistent ser vi barnens absoluta favorit Nina Hjelmkvist, mest känd från Bolibompa och hennes karaktär Britta Brikett.

De två barnen, och de verkliga hjältarna i serien, är elvaåringarna Isac Rosenqvist och Ellinea ”Elli” Siambalis. Elli är en cool tjej som pysslar med såväl styrkelyftning som karate. Hon är handlingskraftig och orädd utan att mista sin ödmjukhet. Isac är en mjuk, eftertänksam kille som är väldigt intresserad av naturvetenskap. Han är en tänkare som vill göra saker rätt och när han blir stor vill han vill bli skådespelare eller fotbollsproffs.

Det stora experimentet är högoktanig fiktiv serie-underhållning. Som med tempo, nerv och puls appellerar till barnens naturliga nyfikenhet och lust att lära. Serien utbildar, underhåller och uppmuntrar barn att genom 24 olika experiment öka sin förståelse för olika områden som kemi, musik, matematik och många fler.

 

”Det stora experimentet” har, som ni säkert redan har listat ut, premiär den 1 december.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB