Startsida / Inlägg

Skarsgård, legendariskt Hollywoodbråk och true crime – det här visar HBO Nordic i vår

av Karolina Fjellborg
Reese Witherspoon, Shailene Woodley och Nicole Kidman i "Big little lies".
Reese Witherspoon, Shailene Woodley och Nicole Kidman i ”Big little lies”.

 

 

Den här veckan – just som ”Westworld” levererade med en säsongsfinal med stor snits och elegans och bekräftade sig som en ny HBO-mästare att räkna med – presenterade HBO Nordic vad de har att bjussa sina abonnenter på under månaderna efter nyår.

 

Vi på plats fick kolla in det första avsnittet av miniserien ”Big little lies”, med Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Shailene Woodley i huvudrollerna. Vår svenske stjärna Alexander Skarsgård spelar Kidmans make – vilket är hans tredje HBO-roll efter ”Generation Kill” och ”True blood” (fjärde om man räknar med ett litet inhopp i ”Eastbound & down”).
I andra biroller syns bland andra Laura Dern, Adam Scott och Zoë Kravitz.

Och yes, detta är verkligen något att se fram emot. En snaskig historia om hur livet för några småbarnsmammor i välbärgad miljö spårar ur totalt efter ett bråk mellan barn – och slutar i mord. Älskar’t.

 

Premiären är den 20 februari och så här ser trailern ut:

 

 

 

JANUARI

Men innan det blir februari är det januari.

Då får vi andrasäsongerna av fantasyserien ”The magicians” (som inte är min tekopp) och starka sektdramat ”The path”, med bland andra Aaron Paul, Hugh Dancy och Michelle Monaghan. Båda 26 januari.

Och den 30 januari börjar piratserien ”Black sails” på sin fjärde, och sista, säsong.

 

Helt nytt är militärdramat ”Six”, om ett gäng Navy SEAL-soldater på uppdrag i Nigeria, med Walton Goggins. Premiären är den 19 januari.

 

 

Och true crime-fantaster får sitt i dokumentären ”Beware the Slenderman”, som får premiär den 24 januari och ser riktigt ruggig ut:

 

 

 

FEBRUARI

 

Sedan, i februari, blir det alltså ”Big little lies”. Plus att ”Girls” sista säsong (den sjätte) börjar den 13 februari, och ”Billions” kommer tillbaka med en andra omgång den 20 februari.

 

”Crashing”, som har premiär den 20 februari, är en ny HBO-komedi av och med Pete Holmes, om en komiker som försöker börja på en ny kula efter att ha blivit bedragen av sin fru. Judd Apatow har regisserat piloten och är med som exekutiv producent.

 

 

 

MARS

 

I mars är det än så länge lite löst med premiärdatumen, men planerade är i alla fall säsong tre av ”Bosch”, säsong två av vuxenanimationen ”Animals”, och true crime-dokumentären ”Mommy dead and dearest”.
Samt godbiten nedan – som jag tror kan bli en riktig höjdare:

 

 

”Feud”, som serien alltså heter, kommer från FX, och handlar om hatet och rivaliteten mellan Hollywoodlegenderna Joan Crawford och Bette Davis – spelade av storfräsarna Jessica Lange och Susan Sarandon.
Även Alfred Molina, Sarah Paulson, Stanley Tucci, Judy Davis, Catherine Zeta-Jones och Kathy Bates är med så det är stjärnspäckat värre.

Serien kommer från Ryan Murphy och är tänkt att bli en antologiserie där en ny känd fejd avhandlas varje säsong. Tänk samma koncept som för hans ”American horror story” och ”American crime story”.

Kan bli precis hur bra som helst.

 

 

Pass sedan på även för dessa titlar under HBO Nordics 2017:

 

* ”Fargo”, säsong tre
Med bland andra Ewan McGregor, Carrie Coon och Mary Elizabeth Winstead.

* ”The leftovers”, säsong tre

* ”Fear the walking dead”, säsong tre

* ”The deuce”
Nytt drama från dunderduon David Simon och George Pelecanos, om porrindustrin i 70-talets New York. På rollistan finns James Franco och Maggie Gyllenhaal.

* ”Veep”, säsong sex

* ”Knightfall”
Historiskt drama med fokus på tempelriddarnas öde. Jeremy Renner producerar och gör en av rollerna.

* ”Silicon Valley”, säsong fyra

* ”The wizard of lies”
HBO-film av ”Rain man”-regissören Barry Levinson, där Robert De Niro spelar Bernard Madoff och Michelle Pfeiffer hans fru.

* ”Game of thrones”, säsong 7

* ”Vikings”, säsong 5

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB