Startsida / Inlägg

Vad ska Lotta och Erik göra nu?

av Sylvia Balac
lottaerik

Läkarrockar, rasism och djursex.

Tre saker som fick mig att haja till i tv-soffan.

Efter en måndag framför tablå-tv:n har jag gjort följande reflektioner:

1: Varför tvingar Malou läkarna att ha på sig vita rockar i ”Malou efter tio”?

Jag antar att det är inspirerat av amerikanska förebilder, som ”Dr Oz”, men att de tre läkarna (en överläkare i psykiatri, en gynekolog och en barnläkare) som utgör Malous experttrio bär läkarrockar fyller ingen som helst funktion i rutan. Det är ju inte som att någon av dem ska utföra en operation i direktsändning. Det känns snarare som en förolämpning mot oss tittare, som att vi inte skulle förstå och tro på att det var läkare vi såg om de klädde sig i vanliga kläder. Låt dem bära koftor och tröjor nästa gång, TV 4.

2: Varför blev det så mycket tjafs kring UR:s ”Tänk till – Melanin”.

UR hamnade i blåsväder innan programmet ens var inspelat när de i en annons sökte inslagsproducent som hade erfarenhet av att ”rasifieras som afrosvensk”. Och när programmet väl kom för några veckor sedan kritiserades det av en ledarskribent på Expressen som tyckte att serien är ”en skola i kränkthet och offerkultur”. Jag har nu sett alla avsnitt (finns på UR Play) och tycker att det är en välgjord och viktig serie som tar unga svarta svenskar på allvar. Särskilt starkt är inslaget ”Shit non black people say” som ger en inblick i de rasistiska och exotistiska kommentarer svarta utsätts för.

3: Vad ska Lotta Lundgren och Erik Haag göra sen?

”Historieätarna” i SVT1 har varit duons offentliga lekstuga i tre säsonger nu. Att senaste avsnittet utspelades på den gustavianska tiden känns passande till programmets lekfulla och överdådiga natur. Haag är som vanligt halvnaken och skämtar om sex med får, medan Lundgren har förfinat konsten att avmätt himla med ögonen. Men efter nästa avsnitt är det slut med kalvfötter och vin till frukost. Och vad ska Lotta och Erik göra då? Kanske väntar ännu ett infotainment-program runt hörnet, för några skådespelarkarriärer torde knappast vara aktuella.

 

Norge

Väntar med spänning på sista avsnittet av tredje säsongen av ”Skam” på NRK:s sajt eller app.

Australien

För mer ung, manlig gaykärlek rekommenderas charmiga ”Please like me” vars samtliga tre säsonger finns på Netflix.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB