Startsida / Inlägg

”Crashing” – en ovanligt ocynisk komedi om en komiker på glid

av Karolina Fjellborg
051e477ea3a93fa4235b242562e888f639ee0d0dae77abc121adcb9bb60dff58
Rate

Crashing

 

HBO Nordic

 

Del 1-3
Amerikansk komediserie från 2017 av Pete Holmes, med bl a Pete Holmes, Lauren Lapkus och Artie Lange.

 

Premiär den 20 februari

 

Pete Holmes spelar en variant av sig själv i den här komediserien om en rätt hopplös komiker som blir bedragen och lämnad av sin fru (Lauren Lapkus), och tvingas börja treva sig fram på egen hand i en ståuppvärld som är mycket mer cynisk än vad han själv är.

Den uppenbara frågan är förstås om ännu en halvtimmeskomedi om en komiker på glid är vad tv-landskapet behöver, och ”Crashing” har onekligen lite problem med att hitta en tillräckligt tydlig, egen röst för att sticka ut. Även om ovanligt stora doser av positivitet och snällhet – ingredienser som inte direkt brukar känneteckna den här genren – verkar vara de tänkta vapnen.

Någon livshärjad ”Louie” är det här verkligen inte.

Men Holmes är bra som seriens mjuka och sympatiska hjärta, och medan talangfulla Lapkus tyvärr underutnyttjas i den del av serien som fokuserar på det kraschade äktenskapet, blir ”Crashing” bättre i de delar som utspelar sig på och kring ståuppscenen, där luttrade komiker som Artie Lange och ”Silicon Valleys” T.J. Miller tar den aningslöse Holmes under sina vingar.

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB