Startsida / Inlägg

Helgens streamingtips: Nytt från ”Trettiplus”, penischock och fin tonårsdramatik

av Karolina Fjellborg

 

Netflix nya ”Tretton skäl varför”, det senaste från favoriterna i ”Trettiplus” och upplösningen på serien som Alexander Skarsgård penischockade i tidigare i veckan.

Det är Tv-kolls topp tre streamingtips just nu.

 

 

13 REASONS WHY

1. Tretton skäl varför

 
I dag landar ett nytt, mycket fint Netflix-original. ”Tretton skäl varför” är baserad på Jay Ashers bok från 2007, om hur den småblyge high school-killen Clay Jensen (Dylan Minnette) en dag hittar en låda med kassettband, på vilka hans klasskamrat och förälskelse Hannah Baker (Katherine Langford) ger 13 anledningar till varför hon nyligen begick självmord. Asher har nämnt ”Mitt så kallade liv” som en influens, och det här är precis som den älskade 90-talsklassikern en uppriktig och rörande skildring av den känsliga tonårstiden.

Netflix

 

 

SVT-TRETTIPLUS-2017-E00-38b5_607x405
2. Trettiplus

 
Så kul att humorgruppen Stallet (Isabella Posse Boquist, Isabelle Riddez, Linn Mannheimer, Elin Thomasdotter Extor och Anni Tuikka) är tillbaka för att göra nedslag i det ofrivilliga vuxenlivet efter 30 i en andra säsong av lyckade sketchserien ”Trettiplus”. Premiären bjuder bland annat på kontorshets kring den mest avancerade lunchlådan, legitimationsförvirring på Systemet, småbarnsmammor som har tappat greppet och de bästa rappande sköterskorna hos gynekologen. Gillar det väldigt mycket.

SVT Play

 

big-little-lies-hbo-

 

 

3. Big little lies

En av säsongens ljuvligaste tv-upplevelser har varit HBO:s stjärnspäckade miniserie ”Big litte lies”, där Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley och Laura Dern har glänst i fascinerande, matiga kvinnoroller – medan Alexander Skarsgård har spelat ärkesvin med bravur. I det näst sista avsnittet stod vår landsman för årets penischock, och nu på måndag landar det sista avsnittet, som äntligen ska ge oss svaren på det mordmysterium som ligger i botten av denna snaskiga historia. Vem är offer och vem, eller vilka, är förövare? Spännande, så spännande.

HBO Nordic

 

 

BUBBLAREN

 

iamvs4v5vvcfhfhspgxj
Tonåringar som filmar sig själva hade kunnat bli odrägligt. Men Dplays realityserie ”Arton – 150 dagar till studenten”, om de sista månaderna före vuxenlivet, är faktiskt riktigt gullig, tack vare smakfull casting, där sympatiska drag har gått före dryg attityd.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB