Startsida / Inlägg

April, april! 15 titlar du inte vill missa under årets fetaste seriemånad

av Karolina Fjellborg
"Line of duty", säsong fyra.
”Line of duty”, säsong fyra.

 

April bjuder på en galen mängd serier.
Tv-koll har valt ut 15 att hålla ögonen på.

 

1. Prison break
Ingen har missat detta förstås. Michael Scofield har återuppstått i en femte säsong av serien som höll oss på tårna 2005-2009.
Jag har recenserat de första avsnitten här.

Premiär den 5 april på Viaplay, och den 6 april i TV3

 

 

2. Better call Saul
Den kanske finaste spinoffserien någonsin är tillbaka med en tredje säsong. Som bland annat lär bjuda på återkomsten av metamfetamin- och snabbmatskungen Gus Fring (Giancarlo Esposito) som man älskade att hata i ”Breaking bad”.

Premiär den 11 april på Netflix

 

 

3. Veni vidi vici
Mycket nyfiken på det här nya Viaplay-originalet av och med Rafael Edholm. Om en dansk filmregissör (Thomas Bo Larsen) på fallrepet, som ger sig in i porrbranschen.

Premiär på Viaplay den 13 april

 

 
4. Black widows
Cecilia Forss, Synnøve Macody Lund och Beate Bille är tillbaka som änkor med blod på händerna i skruvade serien ”Black widows”. Nya i casten är bland andra Dan Ekborg som smugglarkung och Jonas Karlsson som yogaguru.

Dan Ekborg. Foto: TV3/Dan Castledine

Premiär på Viaplay och i TV3 den 13 april

 

 
5. Guerrilla
Snitsaren Idris Elba spelar huvudrollen i den här miniserien från John Ridley (”12 years a slave”, ”American crime”). Om hur ett politiskt aktivt par i 70-talets London fritar en politisk fånge och bildar en radikal underjordisk cell.

Premiär på HBO Nordic den 13 april

 

 

6. Fallet
Nordic noir-komedi om polisen Sophie Borg, som får en sista chans till upprättelse då ett bestialiskt mord begås i hennes gamla hemstad Norrbacka.
Lisa Henni gör huvudrollen och andra viktiga roller görs av Tomas von Brömssen och britten Adam Godley (från bland annat ”Breaking bad”) – som spelar en konflikträdd kriminalkommissarie som reser från Storbritannien till Sverige för att jobba ihop med Borg, eftersom mordoffret är en engelsman.

 

Premiär i SVT1 den 14 april

 

 

7. American horror story: Roanoke
Äntligen svensk premiär för säsong sex av Ryan Murphys och Brad Falchuks skräckantologi, som har undertiteln ”Roanoke” och är uppbyggd som en dokumentär om ett par som drabbas av otäcka paranormala händelser när de flyttar til North Carolina.

Säsongspremiär i Kanal 9 den 16 april

 

 

8. The leftovers

Den tredje och sista säsongen av Damon Lindelofs och Tom Perrottas hyllade mysterium om några av de som blev kvar efter den ”plötsliga avfärden”, då ett par procent av jordens befolkning plötsligt gick upp i rök.
Ny skådeplats är Australien – och notera Abba i trailern!

Säsongspremiär på HBO Nordic den 17 april

 

 

9. Veep

Ingen komediserie får mig på så gott humör som den här politiska satiren där snillet Julia Louis-Dreyfus leder en exemplarisk cast och förolämpningar och riktigt fula ord alltid viner i luften.
Nu dags för säsong sex, där vi får se Selina Meyer försöka hitta fotfästet igen efter sitt kortvariga presidentskap.

Säsongspremiär på HBO Nordic och C More den 17 april

 

 

10. Line of duty

Denna urstarka brittiska snutserie om poliser som utreder sina egna, är tillbaka med en fjärde säsong. Och den här gången är det ”Westworld”-stjärnan Thandie Newton som spelar föremålet för antikorruptionsenheten AC-12:s misstankar.

Säsongspremiär i SVT1 den 17 april

 

 

11. Fargo

Med tanke på hur fantastiska de två första säsongerna av Noah Hawleys antologiserie baserad på bröderna Coens 90-talsklassiker var, är den tredje såklart någonting att verkligen se fram emot.
Den här gången är året 2010 och casten utgörs av bland andra Ewan McGregor (som spelar två roller), ”The leftovers”-stjärnan Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead och David Thewlis.

Säsongspremiär på HBO Nordic den 20 april

 

 

12. Girlboss

Ny Netflix-komedi baserad på Nasty Gal-grundaren Sophia Amorusos självbiografi med samma namn. Rollen som Sophia – en ung kvinna som bygger ett modeimperium på nätet – spelas av Britt Robertson.

Premiär på Netflix den 21 april

 

 

13. Bosch

Mer av Amazons LA noir-doftande deckare med Titus Welliver som den hårdkokte snuten Harry Bosch från Michael Connellys böcker. Den här tredje säsongen bygger på ”Svart eko” och ”Mörkare än natten”.

Säsongspremiär på HBO Nordic den 22 april

 

 

14. Silicon Valley

Älskar den här HBO-komedin om de socialt hopplösa och otursförföljda tekniknördarna i Silicon Valley. Snart dags att sluka säsong fyra!

Säsongspremiär på HBO Nordic den 24 april

 

 

15. Dear white people

Ett spännande tillskott till Netflix-stallet. ”Dear white people” är en satirisk dramakomedi av Justin Simien, baserad på hans egen film med samma namn från 2014. Om spänningar mellan svarta och vita elever på ett prestigeuniversitet.

Premiär på Netflix den 28 april

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB