Startsida / Inlägg

Sårig far- och dotterrelation i C Mores Thailandsthriller ”Farang”

av Karolina Fjellborg
sxdd5yo5mvvz1mftlldj

 

Rate

Farang

 

C More

 

Del 1-2
Svensk dramathriller från 2017 av Stefan Thunberg och Malin Lagerlöf, med bl a Ola Rapace, Louise Nyvall och Gerhard Hoberstorfer.

 

Premiär den 9 mars

 
I ”Farang” spelar Ola Rapace Rickard, som hankar sig fram på både mer och lite mindre lagliga sätt under falskt namn i Phuket, efter att ha flytt Sverige efter ett bankrån för många år sedan. Men det förflutna kommer ikapp då hans 15-åriga dotter Thyra (Louise Nyvall) plötsligt dyker upp i Thailand och är på jakt efter honom.
Rickards första instinkt är att ducka allt vad fadersansvar heter, men när Thyra intet ont anande håller på att bli insyltad i en droghärva efter en naiv förälskelse i en svensk kille (Jacques Karlberg) som knäcker extra genom att förföra semestrande svenskor och sedan lura med dem droger hem, tvingas han ändå rycka in.

Knark i Thailandsväskan-spåret överraskar väl inte direkt, Rapace rollfigur känns bitvis lite överspänd – en tuff, bredaxlad sort med en tandpetare avsiktligt nonchalant i munnen, om ni förstår vilken manstyp jag menar – och två avsnitt in väntar jag fortfarande på att ”Farang” ska lyfta och bli serien jag hoppades på.

Men det är snyggt hantverk av Erik Leijonborg (som regisserade Rapace i starkare ”Tusenbröder”), och Calle Perssons och Erik Molberg Hansens flotta foto ligger som ett smickrande filter över hela historien. Rapace har, vilket ju ofta är en av hans styrkor, en så dominerande närvaro att den liksom kommenderar ens uppmärksamhet – och det såriga far- och dotterdrama som börjar ta form har potential att utvecklas till en läkeprocess värd att följa.

Jag uppskattar också ambitionen att visa den skitigare sidan av svenska folkets mesta semesterparadis. Något som SVT:s ”30 grader i februari” tidigare har gjort med förträffligt resultat.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB