Startsida / Inlägg

Vaginaskämten haglar i Amy Schumers ”The leather special”

av Karolina Fjellborg
13029261

 

Rate

Amy Schumer: The leather special

 

Netflix

 
Amerikansk ståuppspecial från 2017 av och med Amy Schumer.

 

Knappt ett och ett halvt år efter HBO-specialen ”Live at the Apollo”, är humorfenomenet Amy Schumer och hennes vinflaska tillbaka med en ny ståuppspecial. Den här gången för Netflix räkning, som en del i streamingjättens stora stand-up-offensiv.

En timme, under vilken hon pratar en del om sin kropp och vikt, om sitt nya liv som rik, berömd och någons flickvän, och för ett kort tag blir allvarligare och mer politisk, när hon tar sig an ämnet vapenkontroll. Eller snarare bristen på sådan.

Men mest snackar hon snusk. Och medan ett fokus på skrevregionen inte ska komma som en överraskning för någon som kan och tycker om sin Schumer, talar vi här en sådan flodvåg av sexskämt att hälften nog faktiskt kunde ha varit nog.

Visst är många av dem suveränt roliga, och Schumer levererar dem dessutom med sin patenterade mix av brutalt rakt på sak-konstaterade och avväpnande gullighet, som gör att även det mest vulgära kan bli charmigt. Men samtidigt är det lite synd att hon här har sitt huvud så långt upp i sin egen vagina att hon knappt hinner komma ut för att ta luft för att prata om annat. Och göra den typ av träffsäkra, gerillafeministiska iakttagelser som hon briljerat så med i sin sketchserie ”Inside Amy Schumer”.

Men med det sagt; vad grova sexskämt anbelangar, är Schumer förmodligen regerande världsmästare.

 

”Amy Schumer: The leather special” är ute nu på Netflix.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB