Startsida / Inlägg

Strömstedts Skvaller DeLuxe-program – en klockren fullträff för TV 4!

av Jan-Olov Andersson
remote.jpg-11
Sanna Lundell och Micke Persbrandt är gäster hos Strömstedts.

Kända par talar ut om sina privatliv.
I premiäravsnittet är Mikael Persbrandt och Sanna Lundell oväntat frispråkiga om sitt liv tillsammans.
”Tillsammans med Strömstedts” bör bli en klockren fullträff för TV 4.

Man undrar ju lite hur TV 4 fick sex framgångsrika par att träffa Niklas och Jenny Strömstedt för att prata öppet om sina privatliv.
– Som ni hör kan jag inte prata om sex och samlevnad. Det är lättare med sex. Jag älskar sex. Det får ni gärna ta som rubrik på det hela, säger Mikael Persbrandt i premiäravsnittet, som sänds torsdag 9 mars, och skrattar glatt.
Man vågar knappt tänka på vad som ska avhandlas med Heidi Andersson och Björn Ferry, som ju var så frispråkiga om delar av sitt liv redan när de deltog i SVT:s ”Mästarnas mästare”…
De är det minst kända paret i programserien. För vad sägs om följande uppställning:
Lena Olin och Lasse Hallström. Marie och Jan Malmsjö. Helena Bergström och Colin Nutley. Clara Byström Herngren och Felix Herngren. Och så, alltså, Persbrandt och Sanna Lundell (bilden ovan), först ut.
Hur mycket utgångspunkten – att paret Strömstedt går i parterapi och vill jämföra dessa andra pars liv med sina egna eventuella problem – är sann eller bara påhittad för programserien, spelar ingen roll.
Konceptet fungerar, även om jag under hela premiäravsnittet inte bara blir road och engagerad, utan fortfarande ändå sitter och funderar över varför kändisparen så glatt ställde upp. Har TV 4 öppnat plånboken på vid gavel? Eller handlar det om fåfänga? Vi får verkligen en inblick i Persbrandts/Lundells magnifika herrgård, med de svindyra sportbilarna parkerade på uppfarten.
Eller så är det redaktören Henrik Johnsson, bra på att få med kändisar i olika sammanhang. Det var han som fick Anja Pärsson att ”komma ut” i sitt ”Sommar”-program.
Hur som helst, är det bra tv.
Oväntat närgånget, utan att bli snaskigt. Rörande, när Niklas Strömstedt, som i ungdomens glada dagar var med i Sannas pappa Ulf Lundells kompband, drar en låt från den tiden. Ja, mer ska inte avslöjas i förväg.
Men här har TV 4 en klockren fullträff.

 

Strömstedts program är ett slags Skvaller DeLuxe-program.
Man är ju redan nyfiken på andra programmet. I de avslutande scenerna antyds att vi får veta vad som hände när Lasse Hallström och Gunilla Persson, Hollywoodfrun, träffades för länge sedan.
Hon har ju i femtioelva intervjuer förklarat att det var hennes livs misstag att inte bli ihop med honom. Nu får vi kanske höra en annan version också…

 

Gilla Tv-koll på Facebook för det senaste om tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB