Startsida / Inlägg

”True detective” säsong tre – saker och ting börjar röra sig

av Karolina Fjellborg
1089

 

Det har varit tyst som i graven på ”True detective”-fronten ett tag.
Men nu verkar det som att en tredje säsong faktiskt kan vara på gång. Med ”Deadwood”-skaparen David Milch som kvalitetssäkrare.

 

På ”True detective”-fronten har det länge varit intet nytt. Sommaren 2016 sa HBO:s programchef Casey Bloys visserligen att det fanns planer för en tredje säsong, och att ”Det är en värdefull franchise, den är inte död, vi har bara inte ett upplägg för en tredje säsong än”.
Men uppenbart har väl var varit att HBO inte direkt har velat slänga sig över en tredje säsong efter den andra – som ju blev något av en besvikelse och ett antiklimax för alla oss som hade älskat den första med sådan passion.

 
Men nu börjar det röra på sig.
Entertainment Weekly rapporterar nämligen att skaparen Nic Pizzolatto har skrivit åtminstone två nya avsnitt av en potentiell tredje säsong – och att David Milch är ombord för att jobba tillsammans med Pizzolatto.
Och det är alltså förbaskat goda nyheter – eftersom Milch är mannen som på 00-talet skapade HBO:s helt underbara västernpärla ”Deadwood”, såväl som en av hjärnorna bakom klassikern ”NYPD Blue” (”På spaning i New York”).

 
Notera att något officiellt grönt ljus för en tredje säsong inte lyser än – men låt oss hoppas. Cocktailen Pizzolatto-Milch låter smarrig.

Och kittlande är också att Matthew McConaughey, som stod för den första säsongens verkliga knakelibrak-insats, har sagt sig vara öppen för att reprisera sin roll som Rust Cohle, om sammanhanget är det rätta.

Tänk om…

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB