Startsida / Inlägg

Är ”The keepers” Netflix nya ”Making a murderer”?

av Karolina Fjellborg
downloadAsset

 

Redo för en ny true crime-besatthet à la ”Making a murderer”?
Bänka dig framför Netflix ”The keepers”.

 

Jag satt och botaniserade bland Netflix kommande premiärer när jag fastnade för den nytillagda titeln ”The keepers” – en dokumentärserie i sju delar om ”det olösta mordet på en nunna i Baltimore och de fruktansvärda hemligheter och den smärta som dröjer sig kvar nästan fem decennier efter hennes död”.

 
Premiären är så snart som den 19 maj, Ryan White är regissören och så här lyder fortsättningen på Netflix egen synopsis:

 

The series opens with the story of Sister Cathy Cesnik, a beloved nun and Catholic high school teacher in Baltimore who went missing on Nov. 7, 1969. Nearly two months later, her body was found – and, to this day, her murder remains unsolved.

The case returned to the spotlight in the 1990s when one of Sister Cathy’s former students – a woman only known as “Jane Doe” – came forward to share her experience of horrendous sexual abuse by the high school’s chaplain. Incredibly, “Jane Doe” revealed she was also taken to Sister Cathy’s undiscovered body and told, “See what happens when you say bad things about people.” Despite this and testimony from other victims and witnesses of abuse, no one was held accountable, and the story was largely unreported outside of Baltimore.

Through conversations with dozens of friends, relatives, journalists, government officials and Baltimore citizens determined to uncover the truth, White pieces together a story that goes beyond the death of a beloved Catholic schoolteacher to encompass clergy abuse, repressed memories and government and religious institutions that he says “at best, dropped the ball over the last 45 years – and, at worst, covered it up.”

 

 
Hur spännande låter inte detta? Sign me up!
Återkommer med trailer så snart det finns en.

 
”The keepers” har alltså premiär på Netflix den 19 maj.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB