Startsida / Inlägg

Bästa streamingtipsen just nu: ”Skam”, ”Veep” och ”Line of duty”

av Karolina Fjellborg
sana-skam

 

Det du verkligen bör strömma den kommande veckan är norska tonåringar, en desperat expresident och farliga brittiska snutar.

 

Skam

Äntligen ”Skam”-tajm! Det norska tonårsfenomenet är tillbaka med den fjärde, tyvärr sista, säsong som så många – tonåringar såväl som vi överåriga fantaster – har väntat så hett på. Efter fokus på först Eva, och sedan Noora och senast Isak är det nu den skarpa favoriten Sana Bakkoush (Iman Meskini) som spelar huvudrollen, och att få veta mer om denna seriens egentligen mest spännande figur – som står med den ena foten i muslimsk kultur och den andra i norsk tonårsdekadens – ska bli mycket intressant.

SVT Play. Säsongspremiär på lördag

 

 

Veep

Tv:s bästa, roligaste komediserie fortsätter att vara just det i sin sjätte säsong, kan jag bekräfta efter att ha sett de tre första avsnitten. Fullblodsnarcissisten Selina Meyer (spelad av den ohotade komedienn-giganten Julia Louis-Dreyfus) är nu expresident, men kämpar desperat för att bli politiskt relevant igen. Gary (Tony Hale) är såklart på plats vid hennes fötter, men resten av truppen är spridd för vinden, och en av vårens stora njutningar blir att se hur det ska gå för dem alla. Åt helvete, får man anta.

HBO Nordic/C More. Säsongspremiär på måndag

 

 

 
Line of duty

Jed Mercurios superba, intelligenta och obehagliga brittiska snutserie om poliser som utreder sina egna, är tillbaka med en fjärde lysande säsong (som funkar att se som fristående men såklart blir ännu bättre om du har sett de tre föregående). Antagonisten under antikorruptionsenheten AC-12:s lupp den här gången är Roz Huntley (läbbigt kyligt spelad av ”Westworld”-stjärnan Thandie Newton), som misstänks för att mörkat bevis och satt fast en oskyldig man medan den verklige seriemördaren går fri.

SVT Play. Säsongspremiär på måndag

 

 

 
Bubblaren

Kanal 5:s komediserie ”Sommaren med släkten”, av och med Peter Magnusson, får inga poäng för originalitet eller överraskningsmoment. Men som koncentrat av svensk sommar och havererade semesterplaner är den lätt att tycka om ändå. Du hittar den på Dplay.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB