Startsida / Inlägg

Margaret Atwoods ”The handmaid’s tale” klar för HBO Nordic

av Sandra Wejbro

Det ser oerhört läskigt och lovande ut.

”The handmaid’s tale” (”Tjänarinnans berättelse”) bygger på Margaret Atwoods dystopiska bästsäljare och handlar om Gilead, en diktatur tidigare känd som USA, förstörd av miljökatastrofer och styrd av en regim som behandlar kvinnor som statens ägodelar.

Elisabeth Moss spelar Offred, en av få fertila kvinnor, som tvingas in i sexuellt slaveri och måste navigera ett skräckvälde fullt av spioner och fiender. Kampen handlar om att hitta den dotter som tagits ifrån henne.

Nu är det klart att HBO Nordic lyckats lägga vantarna på den stjärnspäckade serien. Förutom Moss består rollistan av Joseph Fiennes (American Horror Story: Asylum, Shakespeare in Love), Samira Wiley (Orange is the New Black), Max Minghella (The Mindy Project), Yvonne Strahovski (Chuck, Dexter), O.T. Fagbenle (The Five), Alexis Bledel (Gilmore Girls), Madeline Brewer (Orange is the New Black) och den alltid lysande Ann Dowd (Compliance, The Leftovers).

Serien är skapad, skriven och exekutivt producerad för streamingtjänsten Hulu i USA av Bruce Miller (The 100) och producerad av Warren Littlefield (Fargo), Daniel Wilson, Fran Sears och Ilene Chaiken. 

Den 26 april har de tre första avsnitten premiär på HBO Nordic, sen följer ett avsnitt per vecka.

Gilla Tv-koll på Facebook här!

Kolla in fler bilder – snacka om stilren och makalöst otäck fascistisk estetik…

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB