Startsida / Inlägg

Påskens bästa tv: Tv-koll listar 13 praliner

av Karolina Fjellborg
Sana blir ny huvudperson i den fjärde säsongen av "Skam", som drar igång på SVT Play på påskafton.
Sana blir ny huvudperson i den fjärde säsongen av ”Skam”, som drar igång
på SVT Play på påskafton.

 

 

Nytt från favoriterna ”Skam” och ”Veep”. Läskiga brittiska snutar, svensk-dansk porrdramatik och kriminalhumor från SVT.
Tv-koll har plockat de allra bästa bitarna ut årets påskägg.

 

 
SKÄRTORSDAGEN

Rafael_Edholm_Thomas_Bo_Larsen_Fotograf- Bersa@Hallundgren.com
”Veni vidi vici”, Viaplay.

 
Veni vidi vici

Rafael Edholms serie om en dansk filmregissör (Thomas Bo Larsen) som ger sig i kast med att göra porr när karriären går åt pipsvängen fick fyra plus av mig här och är den klart bästa serie Viaplay har varit inblandade i hittills. Missa inte!
Viaplay

 
Guerrilla

Idris Elba spelar huvudrollen i den här miniserien från John Ridley (”12 years a slave”, ”American crime”), om hur ett politiskt aktivt par i 70-talets London fritar en politisk fånge och bildar en radikal underjordisk cell. Jag har inte fått kika på någonting än, men recensionerna hittills är tämligen positiva och Elba är alltid karismatisk så ämnar kolla in asap.
HBO Nordic

 
Sveriges mest beundrade man

Dokumentär i två delar om Volvodirektören Pehr G. Gyllenhammar. Den första delen avhandlar hans uppgång, och den andra, som visas på annandagen, hans fall.
SVT1, 20.00

 
Killing Jesus

Jag skulle i och för sig personligen inte rekommendera den här rätt yxiga miniserien om Jesus liv och död, med bland andra Kelsey Grammer, Stephen Moyer och Rufus Sewell. Men det är ju ändå påsk och de som då vill ha någonting kristet kan ju roa sig med detta.
SVT1, 22.00

 

 

LÅNGFREDAGEN

"Fallet", SVT.
”Fallet”, SVT.

 
Speglingar

Superfin dokumentär av ”För dig naken”-regissören Sara Broos, där hon utforskar sin relation med sin mamma, konstnären Karin Broos.
SVT2, 20.00

 
Fallet

SVT:s kriminalkomedi ”Fallet” – som driver med den omkramade Nordic noir-genren och dess vid det här laget ganska många klichéer, och lägger till lite ”Morden i Midsomer”-krydda på toppen – är faktiskt ganska rolig, och precis lagom fjantig. Med bland andra Lisa Henni, Tomas von Brömssen och britten Adam Godley.
SVT1, 21.00

 

 

PÅSKAFTON

"Dorsins glada änkan", SVT.
”Dorsins glada änkan”, SVT.

 
Skam

Den allra bästa biten i påskägget är såklart detta, att det norska tonårsfenomenet som även vi medelålders har gått ner oss totalt i, är tillbaka med sin fjärde och sista säsong. Den här gången står Sana (Iman Meskini) i fokus – och det lär bli alldeles underbart.
SVT Play

 
Världens falskaste röst – Florence Foster Jenkins

Om du, som jag, hade roligt åt filmen ”Florence Foster Jenkins”, med Meryl Streep i titelrollen, kan du kolla in den här dramadokumentären, där Joyce DiDonato spelar den rika men totalt tondöva sångerskan.
SVT2, 19.05

 
Dorsins Glada änkan

Henrik Dorsins version av operetten ”Glada änkan” på Kungliga Operan, som hyllades av entusiastiska recensenter i början av året. Nu i en tv nära dig.
SVT2, 20.00

 

 

 
PÅSKDAGEN

"American horror story: Roanoke", Kanal 9.
”American horror story: Roanoke”, Kanal 9.

 

American horror story: Roanoke

Japp, dags för den svenska premiären av den sjätte säsongen av Ryan Murphys och Brad Falchuks skräckantologi, som har undertiteln ”Roanoke” och är uppbyggd som en dramadokumentär om ett par som drabbas av otäcka paranormala händelser när de flyttar till North Carolina. Med bland andra Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr, Kathy Bates och Angela Bassett.
Kanal 9, 22.00

 

 

ANNANDAG PÅSK

"Veep", HBO Nordic/C More.
”Veep”, HBO Nordic/C More.

 

The leftovers

Premiär för den tredje och avslutande säsongen av Damon Lindelofs och Tom Perrottas hyllade mysterium om några av dem som blev kvar efter den ”plötsliga avfärden”, då ett par procent av jordens befolkning plötsligt gick upp i rök. Ny skådeplats är Australien.
HBO Nordic

 
Veep

Jag har sett de första avsnitten av den nya, sjätte säsongen av den här briljanta politiska satiren, och kan intyga att tv:s bästa komediserie fortfarande är bäst. Julia Louis-Dreyfus Selina Meyer är nu ex-president – och desperat efter att bli relevant igen.
HBO Nordic/C More

 
Line of duty

Äntligen en fjärde säsong av den här urstarka, smarta och lite obehagliga brittiska snutserien om poliser som utreder sina egna. Den här gången är ”Westworld”-stjärnan Thandie Newton suverän som iskalla Roz Huntley, som misstänks för att ha mörkat bevis och satt fast en oskyldig man för flera mord.
SVT1, 22.00

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB