Startsida / Inlägg

”American gods”! Och andra sköna streamingtips till helgen

av Karolina Fjellborg
american_gods_characterart_czernobog_amazon

 

Peter Stormare i filmatiseringen av Neil Gaimans ”American gods”, och Aliette Opheim i Amazon-serien ”Patriot”.
Här är Tv-kolls bästa streamingtips för helgen.

 

 

 

American gods

”Hannibal”-mästaren Bryan Fuller har gjort tv-serie av Neil Gaimans ”American gods”, med Ricky Whittle och den oförglömliga ”Deadwood”-favoriten Ian McShane i de tyngsta rollerna. Resultatet är ännu en serie man måste hålla ögonen stadigt på den här våren. En våldsam, vild, vacker och halvgalen mix av fantasy, americana och både urgammal och modernare mytologi. Jag har bara kunnat titta på ett avsnitt än så länge, men ser mycket fram emot att få se Peter Stormare göra entré som den slaviska guden Czernobog.

Amazon Prime Video. Nya avsnitt på måndagar

 

 

 

 

Patriot

Mer svensk fägring i amerikanska sammanhang har vi i den oerhört speciella dramakomedin ”Patriot”, från Amazon, som är en typ av spionserie du sannolikt inte har sett förut. Kufisk, mörkt humoristisk, långsam och med en estetik inspirerad av Wes Andersons filmer. Aliette Opheim, från SVT:s ”Tjockare är vatten” och TV3:s ”Svartsjön”, spelar mordutredare från Luxemburg, mot bland andra ”Lost”-stjärnan Terry O’Quinn. Ingen given blixtförälskelse kanske, men en serie som verkar vara värd att investera lite tålamod i.

Amazon Prime Video

 

 

 

Dear white people

Nytt och kul på Netflix är Justin Simiens serie baserad på hans egen satiriska dramakomedi med samma namn från 2014, om spänningar mellan svarta och vita elever på ett prestigefullt universitet. Sedda ur det afroamerikanska perspektivet. ”Better call Saul”-aktuella ”Breaking bad”-stjärnan Giancarlo Esposito agerar berättarröst, och varje avsnitt har en ny huvudperson. Min favorit så här långt är DeRon Hortons homosexuella skoltidningsreporter Lionel Higgins. Roligt, smart och skarpt observerat.

Netflix

 

 

 

 
Bubblaren

Skönt kiosklitterära Texas-noiren ”Hap and Leonard” – med James Purefoy och Michael K. Williams som 80-talsduon från Joe R. Lansdales böcker – blev precis förnyad för en tredje säsong. Kolla in de två första fina på C More.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB