Startsida / Inlägg

Recension: Säsong två av ”Torpederna” – väl värd att vänta på

av Karolina Fjellborg
torpederna

 

Rate

Torpederna

 

C More

 
Säsong 2, del 1-3
Svensk dramakomedi från 2017 av Jakob Ström, med bl a Torkel Petersson, Leo Razzak, Liv Mjönes, Dragomir Mrsic och Jimmy Lindström.

 

Säsongpremiär den 4 maj

 

Vi har fått vänta länge – i nästan två och ett halvt år – på en andra säsong av ”Torpederna”. Dramakomedin från Felix Herngrens gyllene produktionsbolag FLX (”Solsidan”, ”Boy Machine”, ”Bonusfamiljen”), om kåkfararen Sonny (Torkel Petersson), som skulle börja ett nytt, hederligt liv tillsammans med sin kontaktperson Camilla (Liv Mjönes) – men sögs in i buset igen, tillsammans med den enerverande snackiga sidekicken Nima (Leo Razzak).

 
Men den som väntar på något gott, väntar som en säger aldrig för länge. Och säsong två av ”Torpederna” är sannerligen någonting riktigt, riktigt gott.
(Och spoilervarning nu för er som inte har sett den första säsongen.)

 
Ungefär en månad har gått sedan sist. Sonny och Nima håller sig gömda i Polen, men gangsterbossen Göran (Dragomir Mrsic) har inga planer på att låta dem slippa undan – med tanke på att de norpade hans rånbyte och dödade två av hans närmaste män.
Camilla är gravid med Sonnys barn, men vill inte längre veta av honom, och hennes exman – den klängige trafikpolisen Jonas (Jimmy Lindström), som ni kanske kommer ihåg har lagt vantarna på en ansenlig summa pengar – ser såklart sin chans att håva tillbaka henne in i boet.

 
Härvan de alla har trasslat in sig i växer sig, såklart, större och större.

 

Den oefterhärmlige Magnus Härenstam, som gick bort 2015, är givetvis saknad som Camillas pappa – men birollsgalleriet har utökats med andra roliga figurer.
Anna Bjelkerud spelar en polis som nystar i förra säsongens mord. Den gigantiske norrmannen Rune Temte är Görans nya högra hand – som inte tål ögonkontakt utan kräver att folk ska prata med hans haka. Och Carolina Gynning är oväntat rolig som Görans leopardmönstrade, hårdsminkade och hysteriskt hårsprayade troféflickvän, som inte kommer överens med hans oömma inneboende mor Liljana (spelad av Dragomir Mrsics riktiga mamma Radojka Mrsic).

 
”Torpederna” kliver – precis som sist – med självsäkra steg och perfekt balans fram genom det inte helt lättarbetade gränsland som ligger mellan drama, komedi och action.

Alldeles lysande.

 

 

 

Se det här också:
En annan rolig svensk serie just nu är SVT:s kriminalkomedi ”Fallet”, som gör humor av Nordic noir-genren.

Visste du att…
… Dragomir Mrsic spelar huvudrollen i Viaplays kommande thrillerserie ”Alex”, som bygger på en idé av honom själv?

Just nu…
… är jag mycket nyfiken på kommande komediserierna ”Enkelstöten” och ”Sjölyckan”, som FLX producerar för TV4.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB