Startsida / Inlägg

Helgens streamingtips: Ny säsong av bästa ”Master of none” och finfin svensk humor

av Karolina Fjellborg
"Master of none", Netflix.
”Master of none”, Netflix.

 

 

Veckans fredagsmys:
Nya säsonger av höjdarna ”Master of none” och ”Torpederna” plus lilla SVT Play-pärlan ”Skitlycklig”.

 

 

Master of none

Äntligen ger guldklimpen Aziz Ansari oss en andra säsong av sin ljuvligt varma, begåvade och roliga serie ”Master of none”. Och som jag tycker om de nya avsnitten – som precis som de förra har karaktären av små kortfilmer, som binds samman av Dev (Ansari), hans familj och hans vänner, men har skiftande ton, stil och fokus. I de två första är Dev kvar i Italien, dit han åkte i slutet av förra säsongen för att lära sig att göra pasta, men från och med det tredje flyttar handlingen tillbaka till New York. Toppklass!

Netflix

 

 

Torpederna

Så härligt att säsong två av den utsökta dramakomedin ”Torpederna”, som jag har väntat så länge på, har börjat rullas upp på C More. Torkel Peterssons och Leo Razzaks Sonny och Nima trasslar sig djupare in i bandithärvan, och nu ger sig även Liv Mjönes gravida Camilla in i plansmidandet. Nämnas måste också den inspirerade castingen av Carolina Gynning, som är en fest som gangsterbossen Görans (Dragomir Mrsic) hysteriskt hårdstylade flickvän. Riktigt skickligt svenskt tv-hantverk.

C More. Nya avsnitt på torsdagar

 

 
Skitlycklig

Thobias Hoffmén och Christoffer Sandler – som gjorde den lite förbisedda mockumentärserien ”Insiativet” – ligger även bakom SVT Play-pärlan ”Skitlycklig”. En komediserie i munsbitsformat (avsnitt på mellan 9 och 12 minuter) med Ellen Bergström som en ung kvinna som försöker hitta fotfästet i tillvaron igen efter att ha blivit dumpad av den pojkvän (William Spetz), tillika kollega, som har varit hennes trygghet sedan gymnasiet. Mumma att binga i sig på till exempel bussen eller en lunchrast.

SVT Play

 

 

Bubblaren

Viaplays ”Swedish Dicks” – med Johan Glans och Peter Stormare som svenska privatdeckare i LA – är en medvetat fånig, rolig bagatell som är förnyad för en andra säsong. Har du inte sett den första än, kan du från och med måndag se den på gratistjänsten Viafree.

 

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB