Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Bisarra ”Mommy dead and dearest”, Kimmy Schmidt, med mera

av Karolina Fjellborg
"Mommy dead and dearest", HBO Nordic.
”Mommy dead and dearest”, HBO Nordic.

 

 

Veckans streamingtips: En bisarr true crime-dokumentär från HBO, okrossbara Kimmy Schmidts återkomst, Anne på Grönkulla i nytappning och snuskig Sarah Silverman.

 

 

Unbreakable Kimmy Schmidt

En tredje sprudlande säsong har landat av snillet Tina Feys och Robert Carlocks komedi om den okrossbara överlevaren Kimmy Schmidt, som håller på att bygga upp sitt liv efter att ha hållits fången i en bunker i 15 år. Ellie Kemper är som alltid perfektion i huvudrollen, och Jane Krakowski, Carol Kane och Tituss Burgess roar stort i biroller. Laura Dern gästspelar, Jon Hamm dyker såklart upp som pastorn som kidnappade Kimmy – och helt oväntat bjuds vi på en ”Orange is the new black”-crossover! Toppen!

Netflix

 

 

 

Mommy dead and dearest

Den här true crime-dokumentären av Erin Lee Carr är bland det sjukaste jag har sett på länge, och nu vägrar den att lämna mig i fred. Med andra ord: Se den. Men var beredd på att må dåligt. Var beredd på att må riktigt dåligt. Filmen handlar om den psykiska störningen Münchhausen by proxy och den extremt ohälsosamma mor- och dotterrelationen mellan Dee Dee Blanchard och Gypsy Rose Blanchard. En relation full av manipulation, lögner, vanvård och barnmisshandel, som slutade i mord. Fruktansvärt otäckt.

HBO Nordic

 

 

 

Jag heter Anne

Du har väl inte missat att Lucy Maud Montgomerys klassiska ”Anne på Grönkulla” har blivit färsk tv-serie, i händerna på Emmybelönade ”Breaking bad”-esset Moira Walley-Beckett, och med en helt perfekt castad Amybeth McNulty i huvudrollen? Tonen är lite mörkare än vi är vana vid, men kärnan är fortfarande oemotståndlig, lantromantisk feelgood, där föräldralösa, fantasifulla och snacksaliga Anne tinar upp hjärtan och tar fajter, mot bakgrund av natursköna, pittoreska kulisser. Mys för alla åldrar.

Netflix

 

 

 

Bubblaren

Sarah Silverman, som har en förmåga att säga de grövsta av saker med den allra sockersötaste av dockröster, är aktuell med komedispecialen ”A speck of dust”. Premiär på tisdag på Netflix – som den här våren verkligen har levererat på ståuppfronten.

 

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB