Startsida / Inlägg

Nu går startskottet för Netflix första nordiska originalserie ”The rain”

av Karolina Fjellborg
unnamed

 

This just in:
I dag startar produktionen av Netflix första nordiska originalserie – danska ”The rain”.

 
Japp, nu drar Netflix i gång produktionen av danska ”The rain”, som är en postapokalyptisk historia som även har ett par svenskar i rollerna.

 
Så här beskrivs handlingen:

I The Rain har världen som vi känner den försvunnit. Sex år efter att ett brutalt virus utplånat större delen av den skandinaviska befolkningen, ansluter sig ett ungt syskonpar till en grupp unga överlevare för att ta reda på om en ny värld har börjat någon annanstans. De hoppas alla att syskonens far finns där ute och kan ge dem svar.   
Fria från civilisationens regler har var och en av de unga medlemmarna i gruppen friheten att vara den de vill vara, men de kämpar alla med sig själva och det faktum att även i en post-apokalyptisk värld finns kärlek, svartsjuka och alla problem de trodde att de hade lämnat bakom sig.

 

Jannik Tai Mosholt (som har skrivit manus till bland annat ”Borgen” och ”Follow the money”) har skapat serien tillsammans med Esben Toft Jacobsen och Christian Potalivo, och säger så här om den i pressmeddelandet:

– Civilisationen är väldigt nyckfull. Det är ett tunt lager spritt över tusentals år av grundläggande överlevnad. Och nu, efter en plötslig explosion av inspiration, tror vi människor att vi har allt under kontroll. Jag vill ta reda på om detta är sant. Vad är kvar av oss när civilisationen är borta på ett ögonblick. Hur överlever vi? Går vi tillbaka till att vara djur eller stärks vi av situationen och insisterar på att återskapa mänsklighet i en omänsklig värld? Jag är så glad över att göra denna serie med Netflix och Miso Film, och jag kunde inte vara lyckligare med rollbesättningen. Jag längtar efter att placera dem i ett post-apokalyptisk Skandinavien, där alla raka linjer i det kontrollerade Norden har brutits upp och okontrollerad natur får ta över allt.

 

Huvudrollerna spelas av ”Arvingarna”-aktuella Mikkel Boe Følsggard, svenska Alba August (som just nu ses i Kanal 5:s danska action ”Gisslantagningen”), Lucas Lynggaard Tønnesen och ”Brons” Lars Simonsen.
I andra roller syns bland andra Iben Hjejle och svenska Johannes Bah Kuhnke.

– Skandinavien är känt runt om i världen för spännande berättelser och fängslande tv. Vi är glada över att arbeta med så starka lokala aktörer, författare och regissörer med målet att nå ut med en stor, ny historia till en global publik, säger Erik Barmack, som är vice vd för internationella originalserier på Netflix.

 
”The rain” produceras av Miso Film (produktionsbolaget bakom serier som ”Frikänd” och ”Modus”), och produktionen kommer att äga rum i både Danmark och Sverige.

”The rain” får global premiär på Netflix under 2018.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB