Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: ”Arvingarna”, ”Riverdale” och ett efterlängtat avslöjande i ”Twin Peaks”

av Karolina Fjellborg
"Arvingarna" i SVT.
”Arvingarna” i SVT.

 

 

Veckans streamingtips:
”Arvingarna” är tillbaka, läckra tonårsserien ”Riverdale” trollbinder – och äntligen har vi fått svaret på ett gammalt ”Twin Peaks”-mysterium.

 
Arvingarna

I slutet av juni börjar den spännande nya danska serien ”Gisslantagningen” i Kanal 5, som jag kan passa på att rekommendera redan nu. Men först ser vi den tredje och avslutande säsongen av högeleganta, supervälspelade ”Arvingarna” (där Pernilla August är delaktig både framför och bakom kameran). Om den dysfunktionella, hippieflummiga och konstnärliga familjen Grønnegaard. Säsongspremiären är en relativt städad historia – men självklart spårar åtminstone en tillställning ur…

SVT Play. Säsongspremiär på måndag

 

Riverdale

Sugen på nya tonåringar att engagera dig i nu när ”Skam” snart går i graven? Prova ”Riverdale”, som är en otippat lyckad, snygg, vass och märkligt beroendeframkallande uppdatering av den gamla serietidningen ”Acke” (”Archie” i original). Skådeplatsen är småstaden Riverdale, och du kan tänka en kombination av klassisk amerikansk high school-såpa, viss 50-talsnostalgi, och ett småstadsmysterium med ”Twin Peaks”-vibbar. Hela den första säsongen finns på Netflix, och en andra är på gång.

Netflix

 

 
Twin Peaks – the return

Efter sex sedda avsnitt är jag fortfarande inte övertygad om att den här återkomsten är ett mästardrag. Och fattar så himla mycket gör jag inte heller. Men – och nu är det lite SPOILERVARNING för dig som inte har sett det senaste avsnittet – visst gillar vi att vi äntligen har fått ett ansikte på Dale Coopers mytomspunna sekreterare Diane? Tycker också att det är lite härligt att Amanda Seyfrieds rollfigur Becky Burnett har Laura Palmer-kvaliteter. Fortsättning följer…

HBO Nordic. Nya avsnitt på måndagar

 

 
Bubblaren:
Bästa australiensaren just nu är såklart ”Please like me”, som är tillbaka med en tredje säsong, men även ”Barracuda” är värd att kolla in. En serie i pennalistisk elitskolemiljö om hårt drillade unga simtalanger. Båda serierna finns på SVT Play.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB