Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: ”Preacher” är tillbaka och ”GLOW” är ett genidrag

av Karolina Fjellborg
"Preacher". Foto: AMC.
”Preacher”. Foto: AMC.

 

 

 

Wrestling, jakten på gud, urspårade familjemiddagar och historien om en kvinnlig knarkboss.
Det är helgens finaste streamingtips det.

 

 

Preacher

Nu är en ny säsong av den här härliga galningen på rull hos Viaplay. AMC-serien baserad på Garth Ennis och Steve Dillons serietidningar, skickligt översatta till tv av bland andra Seth Rogen. Fokuset känns skarpare än sist, när trion Jesse Custer (Dominic Cooper), Cassidy (Joseph Gilgun) och Tulip O’Hare (stjärnan Ruth Negga) ger sig ut på en vild roadtrip på jakt efter den gud som lämnat sin post. Visuellt supersnyggt, med ena foten i svart humor och den andra på skräckterritorium.

Viaplay. Nya avsnitt på tisdagar

 

 

Friday night dinner

En brittisk sitcomfavorit är tillbaka i SVT med en fjärde säsong. ”Friday night dinner” har ett extremt mallat och repetitivt upplägg; den judiska familjen Goodman samlas för shabbatmiddag varje fredag, och saker och ting spårar ur med besked varje gång. Men det funkar förvånansvärt bra. Den här säsongspremiären råkar familjens patriark av misstag bjuda in en jättejobbig man som blundar medan han pratar, och för att bli av med honom hittar de på en avancerad lögn. Som givetvis baktänder.

SVT Play. Nya avsnitt på tisdagar

 

 
GLOW

Den allra mest fatala tv-missen just nu vore, anser jag, att inte se och njuta av den utsökta delikatess som är Netflix ”GLOW”. Liz Flahive och Carly Mensch har gjort en helt underbar sommarserie om ett färgstarkt gäng kvinnor som bondar och lever upp i och utanför wrestlingringen. ”Mad men”-bekanta Alison Brie är suveränt rolig i huvudrollen, och då året är 1985 är såklart de stora håren, de helt sorglösa kläderna och den peppiga musiken en attraktion i sig. Ett stort hurra för allt och alla i den här serien.

Netflix

 

 

 

Bubblaren

Alice Braga är kanon som Teresa Mendoza – en kvinna som jobbar sig upp för knarkkartellsstegen – i ”Queen of the South”, som är baserad på telenovelan ”La reina del sur”. Inte direkt stor tv men absolut underhållande. Första säsongen finns på Netflix.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB