Startsida / Inlägg

White walkers! Knark! 30-talsglamour! Här är nio tv-serier du måste streama i juli

av Karolina Fjellborg
"The last tycoon". Foto: Amazon Video.
”The last tycoon”. Foto: Amazon Video.

 
Snart juli!
Här är de nio hetaste tipsen på tv-serier att streama på semestern.

 

 

Snowfall

Sugen på mer 80-tal efter Netflix makalösa ”GLOW”?
Kan i så fall rekommendera ”Boys n the hood”-regissören John Singletons ”Snowfall”, som tar oss med till Los Angeles 1983, där vi får följa ett antal karaktärer som på ett eller annat sätt är delaktiga i den så kallade crackepidemins utbrott.

Premiär på HBO Nordic den 6 juli.

 

 
Castlevania

Netflix har gjort en animerad serie av de klassiska vampyrjägarspelen som föddes i Japan 1986. Serien beskrivs som en ”mörk medeltidsfantasy som följer den sista överlevande medlemmen av den vanhedrade Belmont-klanen, som försöker rädda Östeuropa från utrotning av självaste Vlad Dracula”.

Premiär på Netflix den 7 juli.

 

 

Friends from college

Lovande komedi från Nicholas Stoller – regissören bakom ”Dumpad” och ”Bad neighbours”. Om en grupp gamla collegekompisar som stirrar 40-årsåldern i vitögat och försöker balansera vuxenlivet med nostalgin kring det förgångna. Med bland andra Keegan-Michael Key, Cobie Smulders och Fred Savage, och gäststjärnor som Seth Rogen och Kate McKinnon.

Premiär på Netflix den 14 juli.

 

 

Game of thrones

Tror kanske inte jag behöver presentera den här närmare? Sju nya avsnitt, varav ett ska vara rekordlångt på någonstans mellan 80 och 90 minuter.
Jävlar, vad uppladdad man är!

Säsongspremiär på HBO Nordic och C More den 17 juli.

 

 

Ozark

Nytt Netflix-original som i den bästa av världar kommer visa sig förtjäna de paralleller till ”Breaking bad” som har blivit dragna på förhand. Jason Bateman spelar Marty Byrde; en finansiell planerare som har tvättat pengar åt en knarkkung. När saker går åt helvete och han blir skyldig en massa pengar flyttar han från Chicago med sin fru (Laura Linney) och två barn till en liten håla på Ozarkplatån, där han ska försöka lösa härvan. Man kan anta att det inte kommer att gå så bra.

Premiär på Netflix den 21 juli.

 

 

Insecure

Issa Raes serie om en väldigt rolig och rätt förvirrad ung afroamerikansk kvinna, som hon själv spelar, blandar obekväm komedi med ett vaket socialt kommenterande av den så kallade svarta erfarenheten. Den första säsongen landade som en liten pärla i höstas, så det finns anledning att ha stora förväntningar på den andra som kommer nu.

Säsongspremiär på HBO Nordic den 24 juli.

 

 

White gold

”Gossip girl”-stjärnan Ed ”Chuck Bass” Westwick spelar huvudrollen i den här brittiska komedin om en trio hala fönsterförsäljare i 80-talets Essex. Tänk en mix av ”Mad men”, ”The wolf of Wall Street” och ”The inbetweeners”.

Premiär på Netflix den 28 juli.

 

 

The last tycoon

Kostrymdrama baserat på ”Den store Gatsby”-författaren F. Scott Fitzgeralds bok med samma namn. Serien utspelar sig i Hollywood på 30-talet och i handlingens centrum står filmproducenten Monroe Stahr (spelad av Matt Bomer och baserad på verklighetens Irving Thalberg), som brottas med både sina egna inre demoner och chefen Pat Brady (Kelsey Grammer).

Premiär på Amazon Prime Video den 28 juli.

 

 
Room 104

Alla vi som gillade ”Togetherness” ser såklart fram emot bröderna Jay och Mark Duplass nya komediserie. En antologi vars alla avsnitt utspelar sig på ett och samma hotellrum, där diverse typer passerar revy.

Premiär på HBO Nordic den 29 juli.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB