Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Israelisk toppspänning, en sextande politiker – och äntligen ”Game of thrones”!

av Karolina Fjellborg
"Fauda", Netflix.
”Fauda”, Netflix.

 

 

Veckans stabilaste streamingtips:
Israelisk toppspänning, historien om en sextande skandalpolitiker – och självklart ”Game of thrones”!

 

 

Game of thrones

För att påpeka det alldeles uppenbara: På måndag är det global lägerelds-tv deluxe, då HBO:s majestätiska fantasybest äntligen går in på sin sjunde säsong. Bara sju avsnitt den här gången – varav flera å andra sidan blir lite längre än vanligt. Om ryktet talar sanning blir det näst sista avsnittet 71 minuter och säsongsfinalen hela 81. Hur som helst ska det bli helt jäkla fantastiskt att få komma tillbaka till ”Game of thrones” hänsynslösa, vackra, vilda och oerhört skeva värld. Kan man BLI mer pepp?

HBO Nordic/C More. Säsongspremiär på måndag

 

Weiner – sex, lögner och bultande kalsonger

Josh Kriegmans och Elyse Steinbergs dokumentär om den ”sextande” amerikanske demokratiske skandalpolitikern Anthony Weiner är riktigt välinvesterade dryga 90 minuter. En flugan på väggen-film som följer Weiner och hans fru under hans borgmästarkampanj – som först verkar gå ganska bra trots allt, eftersom folk vill ge honom en andra chans. Men sedan dyker nya komprometterande sms upp… Talkshow-värdarna driver med honom, väljarna backar och hustrun Huma Abedin ser mer och mer less ut. En väldigt, väldigt rolig film.

SVT Play

 

Fauda

Vill du se något spännande så kolla in israeliska ”Fauda”, vars första säsong (en till är på gång) finns på Netflix. Titeln betyder ”kaos” på arabiska, och handlingen kretsar kring hur ett elitförband från den israeliska armén som opererar undercover på Västbanken och i Gaza, ska komma åt en militant Hamasanhängare som de trodde att de redan hade dödat en gång. ”Fauda” imponerar på alla fronter – och snyggast av allt är hur serien vägrar att ta sida för vare sig israeler eller palestinier.

Netflix

Bubblaren

USA-recensionerna lovar inte helt gott, men jag är ändå nyfiken på Nicholas Stollers komedi ”Friends from college”, med bland andra Cobie Smulders och Fred Savage. Om ett gäng gamla kompisar som nu brottas med 40-årsåldern. Landar på Netflix i dag.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB