Startsida / Inlägg

Allt du behöver veta om hösten i Kanal 5

av Karolina Fjellborg
Den dynamiska dramaduon Robert Gustafsson och Leif GW Persson.
Den dynamiska dramaduon Robert Gustafsson och Leif GW Persson.

 

 
Discovery Networks har haft sin höstpresentation.
Och det här är vad vi har att vänta oss i Kanal 5 framöver:

 
Så, den roligaste nyheten först såklart.
Helt otippat har man fått den eventuellt fantastiska kombinationen Leif GW Persson och Robert Gustafsson på kroken, och vevat in dem för ett dramasamarbete modell intressantare.

Persson har alltså skapat en serie – som inte har någon titel än, men beskrivs som ett psykologiskt drama i kriminalmiljö – som Gustafsson ska spela huvudrollen i.

 
– Det är med stor iver och lust som jag går in i detta samarbete med Leif GW Persson. Sällan har jag varit så överens med en upphovsman. En psykologisk dramaserie i krim-miljö är också något som alltid fattas i utbudet. Att bryta mönster och schabloner i denna genre är också ett gemensamt mål. Med spänning dramatik och svart humor blir detta något jag bara inte kan tacka nej till ens under olaga hot, säger Robert Gustafsson i pressmeddelandet.

– Jag är trött på bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till och ville skapa en serie där tittarna får en riktig beskrivning över en mordutredning. Robert Gustafsson är mest känd för att vara rolig men jag är övertygad om att han är en alldeles lysande karaktärsskådespelare, säger Leif GW Persson.

 
Serien har planerad premiär hösten 2018 i Kanal 5 och Dplay, och kommer därefter läggas ut på Viaplay.

Att säga att jag är nyfiken är en klar underdrift…

 

På dramafronten i Kanal 5 hägrar nästa år också en ny säsong av Peter Magnussons ”Sommaren med släkten” och säsong tre av suveräna ”Gåsmamman” (som dock först visas i C More med premiär den 28 september nu i höst).

 

 

Men om vi ska fokusera på vad vi faktiskt kommer att få se i Kanal 5 hösten 2017 så är det detta:

 

Carina Berg med händerna fulla i "Världens tuffaste jobb med Carina Berg".
Carina Berg med händerna fulla i ”Världens tuffaste jobb med Carina Berg”.

 

* Världens tuffaste jobb med Carina Berg

Alltid bjussiga Carina Berg testar några av världens ”farligaste, skitigaste och märkligaste jobb”. Som krokodilskötare, stridspilot, hästavlare, rumptydare, pormaskklämmare och silorengörare.
Premiär den 21 augusti.

 
* Breaking news med Filip & Fredrik

Kanal 5:s största programledarskatter Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är tillbaka med en sjunde säsong av sin ofta enastående direktsända nyhetsshow. Det utlovas att den ska vara både extra lång och extra underhållande.
Premiär den 21 augusti.

 
* Sofias änglar

Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm fortsätter att styra upp hemmen åt de som behöver det som mest. Snyftfest, säsong nio.
Premiär den 21 augusti.

 
* En stark resa med Morgan & Ola-Conny

Jag är inte säker på att vad vi verkligen behöver är fler resor med de lustiga ”Ullared”-profilerna Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren, men för den som vill; i den här sjätte säsongen testar de berg- och dalbanor världen över.
Premiär den 22 augusti.

 

* Outsiders

Dags för säsong nummer 15 av dokumentärserien om folk med ”annorlunda” (för att uttrycka sig diplomatiskt) livsstil. I höst ska vi bland annat träffa en som vill se ut som en hund, en mänsklig Ken-docka och en kvinna i latex-sjuksköterskedräkt som har en mottagning för män som kan tänka sig att bli utsatta för diverse undersökningar.
Premiär den 22 augusti.

 
* Roy Fares i Amerika

Konditorn och jurymedlemmen från ”Dessertmästarna” reser runt i desserternas Mecka – alltså USA – för att ”smaka sig igenom den amerikanska östkusten”.
Premiär den 23 augusti.

 
* Dessertmästarna

Åtta sockerbagare gör upp i säsong fem av den här bakbataljen. Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson dömer.
Premiär den 23 augusti.

 
* Wahlgrens värld

Pernilla Wahlgren och hennes familj bjuder på mer vardagskaos.
Premiär den 7 september.

 
* Fiskefeber

Claes ”Svartzonker” Claesson fortsätter att blanda fiske, matlagning och förtroliga samtal med kändisar, i en andra säsong av det här förnämliga programmet, som nu utvidgar från svenska fiskevatten, ut i andra europeiska.
Premiär i september.

 
* Barncancergalan – det svenska humorpriset

För tredje året sänder Kanal 5 den här galan, där det bästa inom svensk humor prisas med Papphammar-statyetter, samtidigt som pengar samlas in till kampen mot mardrömmen barncancer.
Den 2 oktober.

 

* Temptation island

Otrohetssåpan – ni vet den som går ut på att förhållanden ska spricka på grund av frestelser – gör comeback! Sofia Wistam programleder och platsen för den avancerade parningsdansen är en thailändsk paradisö.

 
* Trafikpoliserna

Ny arbetsplatsreality, om Stockholms trafikpoliser.

 
* Tunnelbanan

Det kommer även ny säsong av besläktade ”Tunnelbanan”, där den som vill får ta del av det (huvudsakligen rätt risiga) som händer under markytan i huvudstaden.

 
* Arga snickaren med Adam Alsing

Långköraren ”Arga snickaren” – som numera rattas av Adam Alsing – har en till synes outsinlig källa av hemska svenska hus och hemmafixare som inte får något gjort att ösa ur…

 

På torsdag har SVT sin höstpresentation, nästa vecka är det MTG:s tur, och veckan därpå kör TV4-gruppen. Så stay tuned för att få koll på vad övriga kanaler har på gång i höst.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB