Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Netflix otippade svensk-remake och Chuck Bass comeback

av Karolina Fjellborg
"White gold". Foto BBC.
”White gold”. Foto BBC.

 

 

Helgens friskaste streamingtips:

Oliver Stone möter Putin, elaka ”Difficult people” är tillbaka och Chuck Bass gör comeback – i 80-talskostym.
Plus årets mest oväntade remake…

 

 

White gold

”Inbetweeners”-skaparen Damon Beesley har kombinerat element från sin egen kultiga komedi med en släng av ”Mad men”, grabbiga Guy Ritchie-grepp och en rejäl skopa kitschig 80-talsnostalgi, och skapat den här retrokomedin om en trio skamlösa försäljare av dubbelglasfönster, höga på kapitalismandan i Thatcher-erans Essex. Med Joe Thomas och James Buckley från ”Inbetweeners”, samt ”Gossip girl”-stjärnan Ed Westwick som det karismatiska ärkesvinet Vincent Swan, som glider fram i ett moln av hårsprej.

Netflix. Premiär i dag

 

 
Putin enligt Oliver Stone

Det mest spännande och angelägna att kolla in den här helgen måste vara premiären av Oliver Stones ”The Putin interviews”. En serie i fyra timslånga delar där den ständigt kontroversielle filmskaparen intervjuar den ryske presidenten Vladimir Putin. (Med David Frosts berömda 70-talsintervjuer med Richard Nixon som förlaga, kan man anta.) SVT sänder alltså serien under namnet ”Putin enligt Oliver Stone”, och de två första delarna visas nu på söndag. Del tre och fyra följer nästa helg.

SVT Play. Premiär på söndag

 

 
Difficult people

Älskar att den allra elakaste komediserien ”Difficult people” – som har ett hjärta av sten och en tunga vass som ett rakblad – är på rull med en ny omgång. Julie Klausner (som även är skapare) och Billy Eichner spelar två hopplösa och bittra New York-komiker som är varandras bästa vänner, men sina egna värsta fiender. Esset Amy Poehler producerar, de eminenta gäststjärnorna avlöser alltid varandra, och den här tredje säsongen hoppar Lucy Liu in som en ”moraliskt korrumperad” alfakvinna och bokförläggare.

HBO Nordic. Nya avsnitt på onsdagar

 

 

 

Bubblaren

Kommer ni ihåg den svenska filmen ”Naken” från 2000? Bisarrt nog har Netflix gjort en amerikansk remake, med Marlon Wayans i huvudrollen. Den kan vara precis hur dålig som helst såklart, men måste ju bara ses. Premiär i dag – låt oss bänka oss!

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB