Startsida / Inlägg

Glädjebesket: ”Bonusfamiljen” får en tredje säsong!

av Karolina Fjellborg
"Bonusfamiljen", säsong två. Foto: Ulrika Malm/SVT.
”Bonusfamiljen”, säsong två. Foto: Ulrika Malm/SVT.

 

 

Härliga tider!
Bästa serien ”Bonusfamiljen” får en tredje säsong!

 
Att den suveräna svenska dramakomedin ”Bonusfamiljen” kommer tillbaka med en andra säsong nästa år vet vi redan. Men nu vet vi även att den efter det kommer tillbaka med en tredje säsong 2019.

 
SVT levererade precis den goda nyheten – som väl inte direkt kommer som en chock med tanke på seriens framgångar (den snittade 1,3 miljoner välförtjänta tittare per avsnitt).

 
– Serien lyckas på ett oslagbart sätt berätta om både det krångliga och det roliga med att leva i en bonusfamilj, något som var tionde familj i Sverige numera gör. En succé som ”Bonusfamiljen” får man när man lyckas träffa publiken rakt i hjärtat – självklart vill vi se en tredje säsong, säger Anna Croneman, programchef på SVT Drama.

 
Just nu är den första säsongen av ”Bonusfamiljen” nominerad i två kategorier på årets Kristallengala, som går av stapeln nu på fredag. Den kan vinna årets tv-drama och årets kvinnliga skådespelerska i en tv-produktion (Petra Mede).
(Fredrik Hallgren borde också ha haft en nominering för bästa manliga skådespelare, anser jag.)

 
Inspelningarna av de nya avsnitten börjar i april nästa år, och preliminär premiär för säsong tre är våren 2019.

 
Men först är det såklart dags för säsong två, som startar i SVT den 29 januari 2018.

 
Och handlingen i den beskrivs så här:

 
Handlingen utspelar sig cirka sex månader efter vi lämnade Lisa (Vera Vitali) och Patrik (Erik Johansson) och deras bonusfamilj. Den här gången kryddas livet i Sundbyberg bland annat med en liten bebis och en pappaledighet. Vi får även stifta bekantskap med Lisas syster Emma som spelas av Regina Lund samt kampsporttränaren Branco, spelad av Dragomir Mrsic. Den senare hamnar bland annat i Petra Medes karaktär Katjas blickfång. Till säsong två återkommer även Fredrik Hallgren, Johan Ulveson, Ann Petrén, Martin Luuk, Amanda Lindh, Frank Dorsin, Jacob Lundqvist, Leo Razzak, Marianne Mörck och Barbro ”Lill-Babs” Svensson mfl.

 
Bonusfamiljen II är en samproduktion mellan SVT och FLX och regisseras av Felix Herngren, Emma Bucht, Martin Persson och Eddie Åhgren. Manusgruppen består av Moa Herngren, Clara Herngren, Felix Herngren, Ditta Bongenhielm, Niclas Carlsson och Jonna Bolin-Cullberg.

 

Netflix har köpt sändningsrättigheterna för Bonusfamiljen I och II för global lansering. Formatet har även sålts till USA, Frankrike och Tyskland.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB