Startsida / Inlägg

TV3 gör komediserien ”Lingonligan” – med Gynning, Alling och Melander

av Karolina Fjellborg
lingonligan3.jpg_599e9c6b02d49

 

MTG har sin höstpresentation i dag, och en nyhet modell intressantare är komediserien ”Lingonligan”.
Med namn som Morgan Alling, Carolina Gynning, Anders Jansson, Sven Melander och Claes Månsson.

 
”Lingonligan” beskrivs som en skruvad, karaktärsdriven komediserie ”för alla som bor på landet, och för alla i stan som drömmer om en idyllisk småstad bortom gatornas brus”. En serie där ”några av Sveriges främsta skådespelare spelar de sämsta fotbollsprofiler Sverige har skådat”.

 
Serien utspelar sig i en avfolkad liten ort där livet kretsar kring fotbollsföreningen Vinninge BK.
Anders Jansson spelar ”Kroyf”, som är lagets stora stjärna.
Morgan Alling är den lokale pizzeriaägaren, och Carolina Gynning gör rollen som hans hustru, som också råkar vara lagets materialare.

I övriga roller syns bland andra Sven Melander, Elisabeth Wernesjö, Claes Månsson, Smail Nascimento och William Spetz.

 
Lingonligan följer alltså människorna i och runt Vinninge BK, som är tvingade att börja vinna matcher för att inte bonden Seved, lagets huvudsponsor, ska plöja upp fotbollsplanen och börja odla sockerbetor där.

 
– Egentligen är det här en familjehistoria fast de inte är släkt, det är kärleken till klubben som förenar dem. Det finns någonting rörande med föreningslivet i Sverige i dessa dagar när det är så mycket pengar i fotboll. Det är i division 7 fotbollens hjärta och själ finns, där kan alla vara med. Oavsett regn eller krig eller skilsmässor så är det match på lördag, då ses vi klockan tre, säger Anders Jansson i pressmeddelandet.

 
Han säger vidare:

 
– Humorn ligger i att man tar fotboll på största allvar även i divison 7, och det blir roligt. Principerna i fotboll finns ju i alla divisioner, oavsett om du är i sjuan eller champions league. Vi har dragit ner världsfotbollen till vår nivå. Fotbollen blir ett sorts förstoringsglas genom vilket vi belyser människorna. Utan eldsjälarna i division sju hade inte Zlatan funnits.

 
Vad tror vi? Jag tycker i alla fall att rollistan är lovande.

Anders Jansson har tidigare varit rolig ute på vischan i serier som ”Starke man” och ”Halvvägs till himlen”, Sven Melander och Claes Månsson är veteraner som alltid levererar – och Carolina Gynning överraskade oerhört positivt i den senaste säsongen av ”Torpederna”, där hon spelade troféhustru med stort hår och tvivelaktig klädsmak med bravur.

”Lingonligan” kommer att sändas på TV3 och Viafree under 2018.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB