Startsida / Inlägg

SVT-premiär för säsong två av ”Billions” – och fler starka streamingtips för helgen

av Karolina Fjellborg
"Billions". Foto Showtime.
”Billions”. Foto Showtime.

 

 

Seriemördarjakt i Skottland, makabert värre i 1800-talets London – och SVT-premiär för säsong två av ”Billions”.
Det är Tv-kolls starkaste streamingtips den här helgen.

 
Loch Ness

I väntan på att SVT börjar visa den hett efterlängtade andra säsongen av ”Top of the lake” – ”Top of the lake: China girl” – den 25 september, kan kriminaljunkies roa sig med den här brittiska serien i sex delar. Laura Fraser från ”Breaking bad”/”Better call Saul” och Siobhan Finneran från ”Downton Abbey” spelar omaka poliser på seriemördarjakt i skotska höglandet. Inte det mest manusmässigt raffinerade man har sett i genren, men ändå spännande, med bra skådisar, atmosfär som suger in och tjusiga miljöer.

TV4 Play. Nya avsnitt på torsdagar

 
The Frankenstein chronicles

Gillar du serier som ”Penny dreadful” och ”Ripper street” bör du leta upp den här, där Sean Bean gör rollen som en polis med ett tragiskt förflutet, som utreder ett ohyggligt fall med en kropp som har spolats i land i georgianska London. En kropp som har sytts ihop av delar från åtta olika barn… Anna Maxwell Martin spelar ”Frankenstein”-författarinnan Mary Shelley, och det hela är mycket murrigt och makabert, med en rå undre värld full av gatubarn, likrövare, mord, medicinska experiment och barnprostitution. Burr.

SVT Play. Nya avsnitt på onsdagar

 
Billions

HBO Nordic-abonnenter kunde frossa på säsong två av det här alldeles särdeles underhållande storfinansdramat redan i vintras, och nu har turen äntligen kommit till den breda massan SVT-tittare. Med yvigt och härligt spel av Damian Lewis och Paul Giamatti som konstant snoppmätande alfahannar, och Maggie Siff och Malin Åkerman i fruroller modell vassare. Dräpande oneliners, girighet, ränksmidande och sex – ”Billions” har allt som krävs för att snabbt slå klorna i sina tittare. Och en tredje säsong är på gång.

SVT Play. Säsongspremiär på söndag

 

 
Bubblaren

I dag landar nya komedin ”Disjointed” på Netflix, med Kathy Bates som ägarinna av ett marijuana-apotek i Los Angeles. Trailern ser verkligen inte superkul ut men sitcom-ärkeproffset Chuck Lorre ligger bakom så en succé ska inte uteslutas…

 

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB