Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Missa inte ”Thelma & Louise”-känslan i australiensiska ”Efterlysta för mord”

av Karolina Fjellborg
"Efterlysta för mord". Foto: Seven Network.
”Efterlysta för mord”. Foto: Seven Network.

 
Veckans säkraste streamingtips:

Australiensiska ”Thelma & Louise”-vibbar i ”Efterlysta för mord”, kanadensiska ”Mary kills people” och en brittisk motsvarighet till ”The wire”.
Plus ”Wet hot American summer”-gängets återtåg.

 

 

Mary kills people

Kolla in kanadensiska ”Mary kills people”, som precis har haft premiär på C More. Skickliga Caroline Dhavernas från ”Hannibal” spelar en läkare som lever ett dubbelliv och har en ljusskygg sidoverksamhet – där hon erbjuder dödshjälp till svårt sjuka människor som vill dö på sina egna villkor – men nu riskerar att avslöjas. Bitvis svart humoristiskt och bitvis spännande, lite lågbudget men också berörande och tänkvärt om ett svårt men högst angeläget ämne som vi faktiskt borde börja diskutera på allvar.

C More

 
Efterlysta för mord

Tycker du, som jag, att det är lite skralt med action och spänning där kvinnor spelar huvudrollerna? Kolla i så fall in den här lilla godbiten från Australien, som heter ”Wanted” i original och är en sorts roadtrip-serie om hur två omaka främlingar – det härdade butiksbiträdet Lola Buckley (serieskaparen Rebecca Gibney) och den betydligt ängsligare kontorsarbetaren Chelsea Babbage (Geraldine Hakewill) – tvingas ut på en vild flykt i en bil full med stulna pengar efter att ha varit på fel plats vid fel tidpunkt.

SVT Play. Nya avsnitt på måndagar

 
Top boy

Ett fynd att leta upp på Netflix, som bäst beskrivs som Englands svar på ”The wire”. Vi släpps ner på gatorna i ett mindre bemedlat kriminellt belastat grannskap i Hackney, East London, där vardagen är tuff och drogerna som cirkulerar påverkar livet för alla. I centrum står en pojke som försöker klara sig efter att hans mamma har lagts in på mentalsjukhus, och två langare som siktar på de stora pengarna. Lades ner av Channel 4 efter två säsonger, men en tredje sägs vara på gång sedan artisten Drake köpte rättigheterna.

Netflix

 

 
Bubblaren

Efter ”Wet hot American summer: First day of camp”, som var en prequel till kultiga ”Wet hot American summer”, ger Netflix oss i dag uppföljaren ”Wet hot American summer: Ten years later”. Med ess som Elizabeth Banks, Amy Poehler och Paul Rudd.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB