Startsida / Inlägg

Då kommer ”Modus” tillbaka – allt du behöver veta om säsong två

av Karolina Fjellborg
"Modus", säsong två. Foto: Bersa/Pär Bäckstrand/C More.
”Modus”, säsong två. Foto: Bersa/Pär Bäckstrand/C More.

 

Save the date! Nu vet vi när ”Modus” kommer tillbaka med sin andra säsong, vilka som är med i den och vad den handlar om.

 

Börja med att boka in den 2 november i kalendern, för då är det premiär på C More för den andra säsongen av ”Modus”. Den finfina kriminalare baserad på Anne Holts böcker om kriminologen Inger Johanne Vik, vars första säsong visades i TV4 hösten 2015, med bland andra Melinda Kinnaman, Henrik Norlén och Krister Henriksson på rollistan.

 
I säsong två spelar Kinnaman och Norlén fortfarande huvudrollerna, men vi ser även de internationella stjärnorna Kim Cattrall (”Sex and the city”), Greg Wise (”The crown”), Billy Campbell (”The killing”, ”Cardinal”) och danska tungviktaren Paprika Steen, samt de mer lokala förmågorna Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani och Sigge Eklund.

– Det är helt fantastiskt att vi har lyckats få den här makalösa ensemblen! Det är mycket tack vare att den första säsongen blivit en sådan succé, både i Sverige och internationellt. Serien är på många sätt banbrytande och att den spelas in på svensk mark med en cast av den här kalibern gör oss otroligt stolta, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

 

Så här lyder synopsis för handlingen i säsong två:

Vem kan man lita på? Spänning, kärlek, hämnd och dolda hemligheter som hotar att omkullkasta allt. När Modus andra säsong tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon.

Samtidigt befinner sig Inger Johanne och Ingvar själva i sitt gemensamma livs största förändring – de har flyttat ihop och väntar barn. Men, allt ställs på sin spets när Warren Schifford (Greg Wise), Inger Johannes tidigare mentor från FBI och presidentens närmaste man, dyker upp. Hans oväntade ankomst tvingar Inger Johanne att konfrontera smärtsamma hemligheter från sitt förflutna när Warren återigen nästlar sig in i hennes liv.  

Modus andra säsong är en berättelse om svek, hämnd och moraliska ställningstaganden. Om dolda hemligheter som, om de kommer upp till ytan, kan omkullkasta allt – och hur mycket var och en är villig att offra för att hålla dem gömda.

 

Paprika Steen, som senast sågs i ”Gisslantagningen” i Kanal 5, gör rollen som Alva Roos, poliskommissarie och chef för den svenska specialstyrka som leder utredningen kring presidentens försvinnande.

– Jag är alltid tacksam och glad när jag blir tillfrågad att arbeta i ett annat land än mitt eget. Jag har jobbat i Sverige förut och trivdes väldigt bra. Rollen som Alva Roos kändes spännande då jag gillade ”Modus” första säsong och gärna ville jobba med Melinda Kinnaman som jag verkligen beundrar, säger Steen.

 
Sigge Eklund, som här gör sin skådespelardebut, spelar den påstridiga nyhetsreportern Gustav.

 
– Jag tackade ja till rollen för att ”Modus” regisseras av Lisa Siwe som tidigare regisserat ”Bron” och ”I taket lyser stjärnorna”, jag tycker hon är enormt begåvad. Det kändes väldigt lyxigt att få chansen att göra sin skådespelardebut med en regissör i världsklass. De erfarna skådespelarna var generösa med tips vilket gjorde att jag kände mig trygg på inspelningen, säger Eklund.

 
Seriens konceptuerande regissör är alltså Lisa Siwe, som även var med och regisserade den första säsongen och vann en Guldbagge för ”I taket lyser stjärnorna”. För manus står återigen det välrenommerade danska teamet Mai Brostrøm och Peter Thorsboe, och serien produceras av Sandra Harms på Miso Film.

 
Modus säsong två har alltså streamingpremiär på C More den 2 november, och kommer längre fram även att sändas i TV4.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB