Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Jerry Seinfeld är tillbaka med nostalgisk ståuppspecial

av Karolina Fjellborg
sein_select_2_r-h_2017

 

 

I behov av streamingtips?
Prova Jerry Seinfelds nostalgiska ståuppspecial, vardagsbriljanta ”Better things” eller nya ”Star Trek”-serien.

 

 

Jerry before Seinfeld

Jerry Seinfeld återvänder till New Yorks Comic Strip Live – klubben där allt började för honom – i ”Jerry before Seinfeld”. En Netflix-special som i huvudsak är standup där ärkeproffset Seinfeld blandar gamla skämt med nyare, men även gör nedslag i hans tidiga karriär och som helhet blir en sorts nostalgisk självbiografi. Det är en bekant och trivsam timme med en grånande gigant som uppenbarligen inte längre har något att bevisa, men fortfarande har kvar energin, tajmingen och den hetsiga falsettrösten.

Netflix

 

Better things

Ni har väl inte missat att ”Better things” är tillbaka med en andra säsong på HBO Nordic? FX-serien som Pamela Adlon har skapat tillsammans med Louis C.K, och i vilken hon har absolut gehör (som belönades med en Emmynominering) som en stretande skådespelerska och ensamstående mamma till tre döttrar. Eller ”små rövhål med vaginor”, som hon kallar dem. Det är en bitterljuv, originell liten auteurkomedi om livets och moderskapets vedermödor och glädjeämnen, som ser ut att ha blivit ännu bättre än när vi först såg den förra hösten. Vardagsbriljans.

HBO Nordic. Nya avsnitt på fredagar

 

Transparent

I morgon landar den fjärde omgången av Jill Soloways überrosade dramakomedi ”Transparent” – om den judiska Los Angeles-familjen Pfefferman med transsexuella Maura (Jeffrey Tambor) i täten. Baserat på de avsnitt jag har förhandstittat på känns den här säsongen – som förutom den vanliga dosen kriser och familjehemligheter bland annat innehåller sexmissbruksterapi och en resa till Israel – kanske inte som den allra bästa. Men lägstanivån är imponerande hög, och Pfeffermannarna är fortfarande lika oemotståndliga som odrägliga.

Viaplay. Säsongspremiär på lördag

 

Bubblaren

Ska ”Star Trek: Discovery” – som utspelar sig ett decennium före originalserien från 60-talet och har ”The walking dead”-stjärnan Sonequa Martin-Green i huvudrollen – tillfredsställa alla trekkies där ute? Vi får se på måndag, då serien har premiär på Netflix.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB