Startsida / Inlägg

Helgens bästa streamingtips: ”Outlander” drar till Boston

av Karolina Fjellborg
"Outlander" säsong tre. Foto: Starz.
”Outlander” säsong tre. Foto: Starz.

 

 

Tidsresenärer, kåkfarare och dårar inom skolväsendet.
Här är helgens vassaste streamingtips.

 

 

Outlander

När tv-världens definitivt mustigaste kärlekshistoria – tidsresan ”Outlander” – är tillbaka med en tredje säsong på Viaplay, är de älskande två skilda med 200 år, plus ett stort hav. Den kiltklädde krigaren Jamie Fraser (Sam Heughan) är kvar i 1700-talets Skottland, sårad i slag, medan sjuksköterskan Claire (Caitriona Balfe) är i Boston 1948 tillsammammans med sin ursprunglige make, men gravid med Jamies barn. En vacker, våldsam och känslomässigt superintensiv serie som har blivit ännu bättre än den först lovade.

Viaplay. Nya avsnitt på måndagar

 
Hinsehäxan

Nu har man en ny chans att se SVT:s finfina miniserie ”Hinsehäxan” från 2012, baserad på den självbiografiska boken med samma namn av Lillemor Östlin – den kvinna som har avtjänat längst sammanlagd tid i fängelse i Sverige. Vera Vitali är kanon i rollen som Östlin, som drogs in i en värld av droger, prostitution och brott på grund av pengaproblem, och hamnade på Hinseberg – varifrån hon rymde upprepade gånger. Tre mycket välproducerade timmar från ett grynigt 60- och 70-talsstockholm, uppdelade på två avsnitt.

SVT Play

hinsehaxan-2-jpg

 

Vice principals

De barnsligaste, mest ogina och självupptagna små männen med det absolut fulaste språket är tillbaka. Den ganska onda HBO-komedin ”Vice principals” börjar strax på sin andra säsong, med Danny McBride och Walton Goggins som på olika sätt extremt osympatiska vicerektorer som har bildat en ohelig allians för att komma till makten på North Jackson High i South Carolina. Det är rått, omoget och lite ensidigt – men också väldigt roligt för oss som gillar när fulspel och förolämpningar drivs lite för långt.

HBO Nordic. Premiär på måndag

 

Bubblaren

Drar till med en inte så vild gissning och påstår att ”Ebbots ark”, vars första avsnitt du kan se på SVT Play på söndag, blir mångas nya favorit den här hösten. Musik, snack om livet och salta västkustmiljöer, med Ebbot Lundberg som kapten.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB