Startsida / Inlägg

Äntligen! HBO Nordic lägger till innehåll för barn

av Karolina Fjellborg
unnamed-1

 

 
Goda nyheter för alla som älskar sina HBO-serier men även måste hålla sina barn nöjda:
Nu utökar HBO Nordic med nya innehållssektionen Toonix.

 
För den som har barn hemma har HBO Nordic hittills inte hållit som enda streamingtjänst.
Serieutbudet för vuxna har såklart varit enastående från start, med hela HBO:s magnifika bibliotek – men Viaplay och/eller Netflix har varit nödvändiga komplement för den som även behöver ett barn- och familjeutbud.

 

Men nu har det hänt något.

För i dag lanserar HBO Nordic Toonix – en helt ny innehållstjänst för barn och familjer.

 
Så här lyder pressmeddelandet i sin helhet:

Toonix är en helt ny innehållssektion skapad av Turner EMEA för barn och familjer. Toonix lanseras idag på www.hbonordic.com och genom utvalda distributionspartners.

Den nya innehållssektionen erbjuder en mix av högkvalitativ barnunderhållning, bland annat serier och filmer från Turners Cartoon Network Studios, Warner Bros. Animation och många fler. Toonix ingår i HBO Nordic-abonnemanget för alla befintliga kunder utan extra kostnad och allt innehåll finns tillgängligt på de lokala språken svenska, danska, norska och finska. Tjänsten är helt reklamfri.

“Vi är väldigt glada över att nu kunna förse våra HBO Nordic-kunder med barn- och familjeunderhållning av högsta kvalitet på vår tjänst. Toonix är det perfekta komplementet till vårt högkvalitativa innehåll på HBO Nordic. Nu kan både vuxna seriefans och barnfamiljer njuta av sina favoritserier”, säger Tom Nielsen, Vice President PR, HBO Europe.

Under oktober månad kan barnen njuta av de många nya serier och filmer som släpps varje vecka, bland andra de populära Looney Tunes, The Amazing World of Gumball, The Powerpuff Girls, Adventure Time, Ben 10, Teen Titans Go!, Lego Ninjago, Scooby-Doo och Tom & Jerry. Även dagisfavoriter som Fåret Shaun, Alfons Åberg och My Little Pony samt lokala klassiker som Pippi Långstrump, Bamse, Rasmus Nalle och Mumintrollet finns tillgängliga.

För de lite äldre barnen erbjuds ett urval av live action-serier, bland annat Dance Academy. Ett varierat filmbibliotek finns tillgängligt för hela familjen med titlar så som Arthur och Minimojerna och Den magiska leksaksaffären. Fler spännande serier och filmer för hela familjen kommer regelbundet att läggas till på HBO Nordic.

Hur du börjar använda Toonix på HBO Nordic
1. Logga in på ditt HBO Nordic-konto och gå till Toonix Kids-sektionen.
2. Välj en PIN-kod för barnlås.
3. Börja titta.

 

 

Så, nu har vi fått två goda nyheter från HBO Nordic på kort tid; de gör sin första originalserie (Lukas Moodyssons ”Gösta”) och de lägger till barn- och familjeinnehåll.

Nu vore det väl gött med en offline-funktion också?

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB