Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Suverän Spielberg-dokumentär och Larry Davids comeback

av Karolina Fjellborg
Foto: HBO.
Foto: HBO.

 

 

Veckans streamingtips:
HBO:s gedigna Steven Spielberg-dokumentär, rivstarten på nya ”Curb your enthusiasm”-säsongen och såklart SVT:s superserie ”Vår tid är nu”.

 

 

 

Spielberg

Ett måste för alla filmintresserade den här månaden är HBO:s två och en halv timme långa dokumentär om Steven Spielbergs liv och karriär. Susan Lacy har gjort runt 30 timmar intervjuer med Hollywoodgiganten, och även pratat med hans systrar, hans föräldrar, kollegor som Martin Scorsese och George Lucas, och skådespelare som Liam Neeson, Drew Barrymore, Daniel Day-Lewis och Harrison Ford. En stjärnspäckad, berörande och underhållande film där Lacy drar snygga paralleller mellan Spielbergs egna erfarenheter och hans filmer.

HBO Nordic. Premiär på söndag

 

 

Curb your enthusiasm

Så härligt att Larry David är tillbaka efter ett uppehåll på sex år som den fiktiva version av sig själv som härjar i Los Angeles nöjesindustri i HBO:s cringekomedi ”Curb your enthusiasm”. Och visst är han sitt vanliga odrägliga, självupptagna och socialt sjukt osmidiga jag. I den nya säsongens första avsnitt lyckas han bland annat väcka självaste ayatollans vrede, med katastrofala resultat. Längre fram i säsongen ska vi få se gäststjärnor som Lauren Graham, Elizabeth Banks, Bryan Cranston och Nick Offerman.

HBO Nordic. Nya avsnitt på måndagar

 

 

Vår tid är nu

Tittarsiffran för premiäravsnittet av SVT:s svindyra kostymdrama ”Vår tid är nu” var förväntat väldigt hög, upp emot en och en halv miljon. Men om du var en av dem som inte såg upptakten på vad som sannolikt blir en ganska lång följetong – in och titta på SVT Play pronto! För serien – som alltså följer fina krögarfamiljen Löwander och personalen på deras anrika Stockholmsrestaurang, med början på fredsdagen 1945 – är verkligen en ren njutning. Toppskådespel, utsökt kostymering, tidlösa teman och humor.

SVT Play. Nya avsnitt på måndagar

 

 

Bubblaren

HBO Nordic har precis utökat sitt bibliotek med flera spännande titlar från HBO Latin America. Och den första man bör kolla in är mexikanska ”Sr. Ávila”, om en familjeman som lever ett skuggliv som yrkesmördare. Tre säsonger finns ute sedan i går.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB