Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Våld, orgier och kardinaler i Netflix italienare ”Suburra”

av Karolina Fjellborg
"Suburra". Foto: Netflix.
”Suburra”. Foto: Netflix.

 

 

Veckans streamingtips:
Italienska gangsterfasoner i ”Suburra”, annorlunda skräck i ”Lore” och nya, trashiga ”Dynastin”.

 

 

Suburra

Alla med smak för ”Gomorrah” bör prova den nya sydeuropeiska delikatessen ”Suburra”. Netflix första italienska originalserie, som också är en sorts prequel till Stefano Sollimas utmärkta film med samma namn från 2015. Det blir våld, vansinne, orgier, droger, gangstrar, inte helt rumsren politik och kardinaler i prekära situationer när diverse tvivelaktiga typer från olika samhällskikt drabbar samman i jakten på makt och mark. Initialt är det lite jobb med att bena ut vem som är vem men ”Suburra” visar alla tecken på att vara värd det.

Netflix

 

Lore
Nytt och annorlunda på skräckfronten är Amazons ”Lore”, med bland andra ”The walking dead”-esset Gale Anne Hurd bakom sparkana. Det är podcasten med samma namn – om otäcka folksägner, läskiga historiska företeelser och andra nedskrivna, mer eller mindre verklighetsbaserade skräckhistorier – som har tagit steget ut i tv-världen. Dramatiserade scener blandas med illustrationer, gamla anteckningar och svartvita foton, och berättarrösten försätter en i ett mysrysigt tillstånd. Som att höra spökhistorier berättas vid öppen eld.

Amazon Prime Video. Premiär i dag

 
Dynasty

Arvtagerskan Fallon Carrington blir inte glad när hon får träffa sin pappa Blakes nya unga fästmö Cristal och börjar intrigera mot henne, bland annat med affärsrivalen Jeff Colby. Saker blir ännu stökigare när Cristals släkting – golddiggern Sammy Jo – dyker upp. Känns detta bekant? Yes – gamla goda såpan ”Dynastin” är tillbaka i uppdaterad version. Den lär inte nå upp till föregångarens fotknölar vad gäller genomslag, såklart, men den som vill ha en snaskig såpa där rika vackra människor beter sig dåligt får sitt lystmäte.

Netflix. Nya avsnitt på torsdagar

 
Bubblaren

Till veckan är det värt att kolla in nya Showtime-komedin ”White famous”, med Jay Pharoah som en komiker som försöker balansera framgång med integritet. Jamie Foxx producerar och gör festliga gästinhopp. Premiär på HBO Nordic på måndag.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB