Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Den italienska hårdingen ”Gomorrah” är tillbaka

av Karolina Fjellborg
"Gomorrah". Foto: HBO Nordic.
”Gomorrah”. Foto: HBO Nordic.

 

 

Veckans streamingtips:
Maffiga maffiaserien ”Gomorrah” är tillbaka! Plus senaste Marvel-nyheten ”Runaways” och en bisarr dokumentär med Jim Carrey.

 

 

Gomorrah

”Gomorrah” – den mustiga maffiaserien baserad på Roberto Savianos bästsäljare om den napolitanska Camorran – har precis börjat på sin tredje säsong. Bossen Pietro har just blivit mördad, och kriget om vem som ska ta över makten lär bli blodigt. Hederskomplex, hämnd och besinningslöst våld möter den pråligaste, mest guldlaminerade italienska inredning du kan tänka dig. Det är hårt och härligt, med utsökt allt (regi, foto och scenografi är vrålsnyggt). Även säsong ett och två finns på HBO Nordic.

HBO Nordic. Nya avsnitt på lördagar

 

 
Jim och Andy

En excentrisk pärla till dokumentär, vars väldigt långa originaltitel lyder ”Jim & Andy: The great beyond – featuring a very special, contractually obligated mention of Tony Clifton”. För snart 20 år sedan spelade Jim Carrey rollen som Andy Kaufman i ”Man on the moon”, regisserad av Miloš Forman, och här får vi följa det bisarra skådespelet bakom kulisserna, samtidigt som dagens Carrey funderar över sin egen karriär, såväl som Kaufmans. Oerhört märkligt och fascinerande om två unika komiska begåvningar.

Netflix

 

 
Marvel’s Runaways

Netflix har gett oss både ”The Defenders” och ”The Punisher”, men den lite roligare Marvel-serien den här säsongen ser faktiskt ut att bli den här, från Hulu. Ungdomsseriesnillena Josh Schwartz och Stephanie Savage har skapat serien, som handlar om hur sex väldigt olika tonåringar går samman när de inser att deras föräldrar inte alls ägnar sig åt välgörenhet på sina möten, utan utgör den onda kriminella organisationen Pride. Tre avsnitt ligger ute än så länge, och lovar rätt så gott.

HBO Nordic. Nya avsnitt på onsdagar

 

 

Bubblaren

Det övernaturliga dramat ”Glitch” – om en grupp människor som plötsligt kravlar upp ur sina gravar, fullt friska och levande – är Australiens svar på den franska favoriten ”Gengångare”. På tisdag är det premiär för säsong två på Netflix.

 

 

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB