Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: ”Hitlåtens historia” grottar äntligen ner sig i Guns N’ Roses

av Karolina Fjellborg
Slash i "Hitlåtens historia". Foto: SVT.
Slash i ”Hitlåtens historia”. Foto: SVT.

 

 

Veckans streamingtips:
Grotesco har föräldramöte, snyftaren ”This is us” är tillbaka – och utmärkta ”Hitlåtens historia” går ut stenhårt med avsnittet vi Guns N’ Roses-älskare väntat på.

 

 

Hitlåtens historia

I all sin enkelhet är SVT:s föredömligt initierade och precis lagom nördiga popkulturprogram ”Hitlåtens historia” ett musikjournalistiskt genidrag. Och när det nu är dags för säsongsstart, råkar det dessutom vara tidernas band som står i fokus. Magnus Broni, som likt en annan har varit insnöad på Guns N’ Roses i årtionden, har nämligen med passion grottat ner sig i berättelsen om ”Sweet child O’ mine” – låten som fortfarande framkallar gåshud efter 30 år. Ett kärleksbrev till GNR som måste ses! (Följer gör djupdykningar i bland annat ”Forever young” och ”No coke”.)

SVT Play. Säsongspremiär på tisdag

 

 

 

Grotescos "Föräldramötet – ett kammarspel". Foto: SVT.
Grotescos ”Föräldramötet – ett kammarspel”. Foto: SVT.

Grotescos sju mästerverk

På tal om genidrag tänker jag slå ännu ett slag för Grotescos makalöst smarta och roliga humorserie, som liksom anfaller Sverige av i dag från alla håll. Förra veckans musikal om flyktingkrisen har ni redan läst massor om, men missa för bövelen heller inte den här veckans avsnitt ”Föräldramötet – ett kammarspel” (igenkänningsfaktorn slår i taket!), nästa veckas ”Ladies night – ett psykologiskt drama” eller följande veckas ”Moralpanik – ett samtidsscenario”. Det här är så bra tv att man smäller av.

SVT Play. Nya avsnitt på fredagar

 

 

 

"This is us". Foto: TV3.
”This is us”. Foto: TV3.

This is us

Dan Fogelmans ”This is us”, som berättar historien om familjen Pearson på flera olika tidsplan, är lite för mycket utstuderad snyftare för min personliga smak. Men skådespeleriet, av bland andra Mandy Moore, Sterling K. Brown och Chrissy Metz, är onekligen fint att se, och man får ändå lyfta på hatten för en vardaglig NBC-serie om helt vanliga människor som har lyckats med konststycket att ta sig igenom dagens prestigedramabrus. På tisdag drar säsong två i gång i TV3, och avsnitten läggs även ut på Viafree.

Viafree. Säsongspremiär på tisdag

 

 

 

"The girlfriend experience". Foto: Starz.
”The girlfriend experience”. Foto: Starz.

Bubblaren

 
Den Steven Soderbergh-producerade antologiserien ”The girlfriend experience”, om eskortbranschen, är tillbaka på C More med en andra säsong, som berättar två olika historier parallellt. Och det ser lovande ut, även om vissa scener är svåra att se.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB