Startsida / Inlägg

15 heta tv-serier som har premiär i februari

av Karolina Fjellborg
collage

 

 

Ny månad, nya serier att plöja!
Här är 15 heta titlar att spana in i februari.

 

 

1. The disappearance

Sorglig och spännande kanadensisk serie om hur en tioårig pojke försvinner på sin födelsedag, och gamla familjehemligheter dras fram i ljuset i jakten på att hitta honom. Sex delar, med bland andra Peter Coyote och ”Rectify”-favoriten Aden Young.

HBO Nordic, premiär den 1 februari

 

2. Damnation

Ny hård serie med ”Quarry”-favoriten Logan Marshall-Green. Den här utspelar sig i ett litet samhälle i Iowa på 30-talet, under depressionen, där klasskamp pågår. I centrum står en strejkbrytare och en mystisk man som utger sig för att vara predikant.

Netflix, premiär den 1 februari

 

3. Altered carbon

Netflix monsterstora sci-fi-satsning, med Joel Kinnman i huvudrollen. Ett mordmysterium i en dystopisk, hårdkapitalistisk framtid där människans sinne har digitaliserats, och kan laddas ner i nya kroppar.

Netflix, premiär den 2 februari

 

4. Great news

En serie för dig som skrattar åt ”30 Rock” och ”Unbreakable Kimmy Schmidt”. Tina Fey är nämligen exekutiv producent för den här sitcomen, som utspelar sig på en tv-nyhetsredaktion där en kvinna som försöker göra karriär plötsligt får sin helikoptermamma på halsen som praktikant.

TV3/Viafree. Premiär den 2 februari

 

5. A.P. Bio

Ny sitcom i skolmiljö, med vibbar av ”School of rock” och ”Vice principals”. Glenn Howerton spelar en filosofiprofessor som har blivit snuvad på drömjobbet och motvilligt tar jobb som biologilärare på en high school i Ohio. Han har dock inte några som helst planer på att lära ut ämnet – snarare är det hämnd på hans jobbstjälande nemesis som står på schemat.

HBO Nordic, premiär den 2 februari

 

6. Stella Blómkvist

Viaplays första isländska originalserie. Om en ”smart och hänsynslös” advokat (Heida Reed) som gräver i mordet på Islands premiärministers assistent. Sex, whiskey, utpressning och konspiration utlovas.

Viaplay, premiär den 9 februari

 

7. Here and now

Ny serie från ”Six feet under-” och ”True blood”-skaparen Alan Ball. Den beskrivs som en mörk dramakomedi om en multietnisk familj, och huvudrollerna spelas av Oscarsvinnarna Holly Hunter och Tim Robbins.

HBO Nordic, premiär den 12 februari

 

8. Homeland

Claire Danes är tillbaka som CIA-agenten Carrie Mathison, i en sjunde säsong av ”Homeland”. När handlingen tar vid är Carrie tillbaka i Washington, D.C. för att ta sig an den ohederliga presidenten Elizabeth Keane (Elizabeth Marvel).

SVT1, säsongspremiär den 12 februari

 

9. Howards end

Brittisk kostymmysare efter E.M. Forsters roman från 1910 om sociala konventioner, uppförandekoder och klass i edvardianska England, med fokus på familjerna Schlegel och Wilcox, och paret Bast. Med bland andra Hayley Atwell, Matthew Macfadyen och Julia Ormond.

C More, premiär den 12 februari

 

10. Everything sucks!

Uppväxtkomedi som frossar i 90-talets tonårskultur. Om två olika missanpassade gäng på kollisionskurs på en high school i Oregon.

Netflix, premiär den 16 februari

 

11. Gråzon

Svensk-dansk dramathriller om hur den danska och svenska säkerhetspolisen försöker förhindra ett planerat terrorattentat mot Skandinavien. Birgitte Hjort Sørensen och Tova Magnusson är mycket bra i huvudrollerna.

C More, premiär den 22 februari

 

12. Seven seconds

Veena Sud (”The killing”) har skapat den här serien om hur redan spända känslor i en stad exploderar efter att en afroamerikansk tonåring blivit påkörd av en vit polis. Med bland andra Regina King, snitsaren från ”American crime”.

Netflix, premiär den 23 februari

 

13. Helt perfekt

Ny komediserie efter en norsk förlaga med Johan Petersson i huvudrollen som skådespelaren Johan, som hela tiden strävar efter det perfekta livet. Andra roller görs av Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson.
(Och samma dag som ”Helt perfekt” har premiär drar Kanal 5 även i gång säsong två av ”Sommaren med släkten”, med Peter Magnusson och Christine Meltzer.)

Kanal 5, premiär den 25 februari

Discovery/Kanal5 "Helt Perfekt"

 

14. Advokaten

Jens Lapidus (”Snabba cash”) och Hans Rosenfeldt (”Bron”) har kläckt idén till den här thrillern, som delar sin tid mellan Sverige och Danmark. Om hur en advokat (Alexander Karim) och hans dysfunktionella polissyster (Malin Buska) tänker hämnas på den danske gangsterkung (Thomas Bo Larsen) som mördade deras föräldrar.

Viaplay/TV3, premiär den 26 februari

 

15. The Americans

Äntligen svensk premiär för säsong fem av detta mästerverk om ryska KGB-agenter i kalla krigets USA. Spionspänning möter familjedrama i en av denna gyllene tv-tids absolut bästa serier.

Netflix, säsongspremiär den 28 februari

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB