Startsida / Inlägg

Glada nyheter! Netflix gör sin första skandinaviska originalserie – ”The rain”

av Karolina Fjellborg
bbqn8gpaephpcnwtbub8siftpt1zfccyyupd4qrrqrtqpxu5d4f1wuvwfejh3l4rl3wikc6beqs640-h400-e365

 

NYHET Det har tisslats länge om att Netflix har planer på att göra egna skandinaviska serier, och alldeles nyss trillade en angenäm nyhet gällande detta in i mailboxen:

Streamingjätten lanserar sin första skandinaviska originalserie 2018.

Det blir en thrillerserie med titeln ”The rain”, från Miso Film. Ett produktionsbolag som startades i Danmark 2004 och i dag även finns i Norge och Sverige, och bland annat ligger bakom danska ”Den som dräper”, norska ”Frikänd” och svenska ”Modus”.

 

Så här lyder beskrivningen av serien:

Tio år efter att ett brutalt virus har utplånat större delen av den skandinaviska befolkningen, ger sig ett ungt syskonpar ut i jakten på säkerhet. Med endast sin fars anteckningar om viruset och den nya världens faror börjar syskonen en farlig resa där de sluter upp med annan grupp unga överlevare av viruset. I mötet med allvarliga faror inser gruppen snabbt att det största hotet inte kommer från utsidan – det kommer inifrån.

Producenten och manusförfattaren Jannik Tai Mosholt säger: ”Jag är intresserad av att undersöka hur människor skulle reagera om civilisationen som vi känner den, en dag försvinner. Och jag vill särskilt se det från unga människors synvinkel. De som är för unga för att förstå vad som händer när allt och alla runt omkring dem försvinner, och som därför måste ta reda på vilka de är och vilka de ska bli. I stora drag handlar The Rain om hopp, och om att hitta något att kämpa för, när allt hopp verkar vara ute. Det är en berättelse om ansvar och huruvida överlevnad baseras på individen eller gruppen. Det är en berättelse om att uppleva något för första gången i en värld där det inte finns någon som guidar dig till vad du ska göra. Kärlek, hat, sorg, glädje och hopp.”

 

”The rain” produceras av danskarna Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen och Christian Potalivo. Jannik Tai Mosholt – som bland annat har skrivit manus till ”Borgen” och ”Bedrag” (”Follow the money”) har skrivit serien och kommer att fungera som showrunner tillsammans med producenten Christian Potalivo.

 

Några skådespelare har vi inte fått namnet på än – men fortsättning följer garanterat.

 

Spännande!

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB