Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Svinläskig skräck och urtjusig Lena Olin

av Karolina Fjellborg
Lena Olin i "Riviera". Foto Sky Atlantic.
Lena Olin i ”Riviera”. Foto Sky Atlantic.

 

Briljant vuxenanimation, den läskigaste skräckserien och en urtjusig Lena Olin på Franska rivieran.
Här är helgens härligaste streamingtips.

 

 

Riviera

En såpig, glamorös thriller i lyxmiljö till höstrusket? Testa ”Rivera”, som utspelar sig bland de rika, smala och skamlösa på Franska rivieran, med den tydligen inte helt rumsrena konstvärlden som bakgrund. Julia Stiles spelar en konstkurator som upptäcker en sörja av lögner, fiffel och brott efter att hennes stenrike man dör i en explosion på en båt. ”Game of thrones”-psykot Iwan Rheon är också med, precis som svenska eleganten Lena Olin, som är omöjligt tjusig som cynisk exfru. Ytligt och lite stifft – men glassig solsemester för ögonen.

C More. Nya avsnitt på onsdagar

 

Channel Zero: Candle Cove

Vill du bli skrämd på riktigt av en tv-serie är det till den här du ska vända dig. Syfys ”Channel Zero” är en antologi i stil med ”American horror story”, fast med historier baserad på så kallade creepypastas (typ otäcka vandringssägner på internet). Den här första säsongen – som alltså har undertiteln ”Candle Cove” – handlar om barnamord kopplade till en bisarr dockserie från 80-talet. Så sjukt läskig stämning. Säsong två – ”The no-end house” – har amerikansk premiär om ett par veckor, och åtminstone två omgångar till är planerade, så det här lär bara vara början på en underbart obehaglig bekantskap.

C More. Nya avsnitt på måndagar

 

 

BoJack Horseman

Netflix hollywoodsatiriska vuxenanimation ”BoJack Horseman”, om den ångestridna hästmannen BoJack (Will Arnett) – som var sitcomstjärna på 90-talet och nu kämpar med åldrande, missbruk, ensamhet och irrelevans – var ingen omedelbar höjdare men tog sig snart, och förra årets tredje säsong var direkt magnifik. Själfull, ledsam, rolig och underbart underlig. I dag landar den fjärde säsongen på Netflix, och de kritiker som har fått kolla verkar mycket imponerade. Tänker slänga mig över detta.

Netflix. Säsongspremiär i dag

 

 
Bubblaren

Alla vi som föll för ”The affair” bör kolla in ITV-thrillern ”Liar”, som verkar vara inne på samma tema; olika perspektiv på ett hett möte, och konsekvenserna av det. Med Ioan Gruffudd och ”Downton Abbey”-stjärnan Joanne Froggatt. Premiär på HBO Nordic på måndag.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB