Startsida / Inlägg

Krister Henriksson spelar transvestit i Viaplays thrillerserie ”Ingen utan skuld”

av Karolina Fjellborg
Foto: Johan Paulin/Viaplay.
Foto: Johan Paulin/Viaplay.

 

 

Från Kurt Wallander till transvestit.
Krister Henriksson tar på sig kvinnokläder i Viaplays kommande thrillerserie ”Ingen utan skuld”.

 

För två månader sedan gick Viaplay ut med nyheten om kommande thrillerserien ”Ingen utan skuld”, som jag skrev om här.

Nu kompletterar de med ny spännande information om rollistan.
Det visar sig nämligen att Krister Henriksson – som alla såklart känner som snuten Kurt Wallander men på senare tid även har gjort förnäma insatser i serier som ”Modus”, ”Sommaren med släkten” och ”The fall” – ska spela transvestit i serien.

 
Hans rollfigur heter Marianne Lindhe, och beskrivs som ”… en transvestit med ett förflutet i ett kriminellt sällskap. Under 80-talet var Marianne, som då hette Martin, den person man kontaktade om man behövde vapen, men i dag bedriver hen sin ljusskygga verksamhet i en kemtvätt på Östermalm. Även om affärerna inte går lika bra som förr är hen fortfarande en person med kontakter som kan ordna det mesta man kan tänkas behöva – för rätt pris.”

 
– Det som attraherade mig mest till projektet var rollen. Det här är en typ av roll, drastisk och oväntad, jag aldrig har gjort tidigare. Och i den här åldern måste man göra sådant man inte gjort tidigare, säger Krister Henriksson i pressmeddelandet.

 
”Ingen utan skuld” är en politisk thrillerserie i åtta delar, som bottnar i Sveriges kontroversiella roll inom internationell vapenexport. Det handlar om dubbelmoral och skuld – hur rimmar Sveriges roll som neutral fredsstiftare med Sveriges roll som tillverkare och exportör av vapen?

 
Jens Hultén spelar huvudkaraktären Robert Kastell – en före detta vapenhandlare som flydde landet efter att ha blivit hotad till livet, men nu återvänder till Sverige för att söka hämnd på mannen som tidigare försökte mörda honom.
Andra viktiga roller görs av Vera Vitali och norska Henrik Mestad.

 
Peter Arrhenius är skapare och Charlotte Brändström, som har jobbat internationellt med serier som ”Tyrant”, ”Outlander”, ”Madam Secretary” och ”Grey’s anatomy”, regisserar.

 
”Ingen utan skuld” har premiär på Viaplay under 2018.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB