Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: ”Alias Grace” är ännu en stark Margaret Atwood-filmatisering

av Karolina Fjellborg
"Alias Grace". Foto: Netflix.
”Alias Grace”. Foto: Netflix.

 

 

Veckans streamingtips:
”Alias Grace”, ”SMILF”, ”Cardinal” och ”Monster” är fyra ljusglimtar i höstmörkret.

 

 

Alias Grace

Efter ”The handmaid’s tale” – som fortfarande är årets serie, om du frågar mig – kommer nu nästa drama baserat på en Margaret Atwood-bok. Det här, som är kanadensiskt, är inte lika urstarkt, men alldeles klart värt din tid. Sarah Gadon gör rollen som Grace Marks; en ung irländsk tjänstekvinna som dömdes för mord på sin husbonde 1843, och även misstänktes för mordet på hans hushållerska. Ett komplext och kryptiskt kvinnoporträtt, intressant berättat av manusförfattaren Sarah Polley och ”American psycho”-regissören Mary Harron.

Netflix. Premiär i dag

 

SMILF

Titeln på den här nya Showtime-komedin står för ”Single mom I’d like to fuck” och känns väl inte helkul direkt. Men strunt i den, för själva serien ser ut att kunna bli en liten pärla. Frankie Shaw (som du kanske känner igen från ”Mr. Robot”) har skapat serien och gör också huvudrollen som den ensamstående mamman Bridgette i södra Boston, som försöker få livet och ekonomin att gå ihop. Rosie O’Donnell spelar hennes deprimerade mamma Tutu, och Connie Britton är också med i en biroll. Lovande i lite sjaviga miljöer.

HBO Nordic. Premiär på måndag

 

 
Cardinal

Billy Campbell (som är Sverigeaktuell som presidentmake i säsong två av ”Modus”) frontar den här flotta, frusna och stämningsfulla kanadensiska kriminalserien baserad på Giles Blunts böcker om kriminalkommissarien John Cardinal i den karga lilla staden Algonquin Bay. Den här första säsongen, som hade premiär på C More i januari, börjar med att en försvunnen tonårsflickas kropp hittas infrusen i is. Det är välspelat, kärvt och olycksbådande, och både en andra och en tredje säsong är beställda.

TV4 Play. Nya avsnitt på tisdagar

 

Bubblaren

Checka in på SVT Play på måndag kväll för SVT:s senaste norska titel ”Monster”. Ett nordnorskt mysterium med mord, mörka hemligheter, religiösa fanatiker, vidunderligt vacker natur och en kanoninsats av Ingvild Holthe Bygdnes som avig polishjältinna.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB